Siirry sisältöön
En ees tiiä

Musta tuntuu, et en vaan kestä yksinoloa. Mä oon huomannu, et esim tällee kesälomalla, ku oon ollu monta päivää vähän erossa muista ihmisistä, yksin mun huoneessa, mä alan yliajatteleen kaiken. Musta alkaa tuntua et kukaa ei ees haluu olla mun kaa ja aattelen itestäni tosi negatiivisesti, itsetuhosesti.

Sit monesti illalla ja yöllä ku oon menos nukkuu omaan huoneeseen ni alkaa vaan ahistaa se et jos mulle käy jotain, mä oon yksin, kukaa ei välttis ees tiiä siitä heti. Sit mä mietin kans aina sitä, et mä tuun oleen koko loppuelämän yksin koska mitkään ihmissuhteet ei kestä ja mä vaan kusen ne kaikki. Joskus se ahistaa nii paljon et mä vaa valvon aamuyöhön asti.

En mä tiiä saako tästä mitään selvää mut mä toivon et tää viesti tavottais jotain muitakin saman ongelman kans kamppailevia.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos, kun kirjoitit ja jaoit ajatuksiasi tänne. Uskon, että et varmastikaan ole yksin näiden ajatustesi kanssa. Kirjoittaminen on hyvä tapa purkaa omia ajatuksiaan ja samalla sitä kautta voi saada vertaistukea itselleen tai se voi tarjota vertaistukea jollekin toiselle.

Yksin ollessa voi herkästi ajatukset lähteä laukkaamaan ja tunnistatkin, että usein näissä tilanteissa sinulle alkaa tulla vaikeita ja jopa itsetuhoisia ajatuksia. Jatkuvat vaikeat ajatukset voivat saada mielen ylivirittyneeseen tilaan ahdistuneen olon lisäksi se voi vaikuttaa myös siihen, ettei uni tule.

Oletko huomannut, että jotkin tietyt asiat tai tietty tekeminen voisi helpottaa omaa oloa silloin, kun yksinollessa ajatukset meinaavat lähteä kierroksille? On yksilöllistä, mitkä keinot toimivat kenelläkin. Jotakin rauhoittaa musiikin kuuntelu, lukeminen tai piirtäminen. Entä pystyisitkö vaikeiden ajatusten iskiessä puhumaan jollekin läheiselle, edes vaikka viestien kautta?

Millaista elämäsi on muuten niinä hetkinä, kun et ole yksin? Onko sinulla ollut huolia ihmissuhteissa? Entä onko sinulla jotakin mielekästä tekemistä ja kiinnostuksen kohteita vapaa-ajalla?

Jos on usein ahdistunut olo, ajattelee itsestään jatkuvasti negatiivisesti ja itsetuhoisesti, niin silloin on tärkeää jutella jonkun aikuisen kanssa. Pystyisitkö kertomaan näistä ajatuksista jollekin läheiselle aikuiselle? Vaikeisiin ajatuksiin on hyvä saada myös ammattilaisen tukea. Jos on koulussa, niin sieltä voi hakea apua terveydenhoitajalta, kuraattorilta tai psykologilta. Nyt kesäloma-aikana apua voi hakea esimerkiksi oman paikkakunnan terveysasemalta, nuorisotyöntekijältä tai Ohjaamosta.

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (p. 116 111) sekä chat ja nettikirjepalvelu: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/ Palveluissamme pystyt anonyymisti juttelemaan ihan mistä aiheesta tahansa.

Negatiivisista ajatuksista huolimatta, sinä olet arvokas ja riittävä juuri tuollaisena. Juttelethan jollekin vaikeista ajatuksista. <3

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Yksinolo ahdistaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top