Siirry sisältöön
Viikku – Verkk@ri

Tämä on mun henk.koht. vastaus asiaan:

Ymmärrän sun pointin hyvin ja saattaisin itse tietämättömämpänä kritisoida samaa asiaa. Haluun siksi kirjoittaa tän vastauksen.

(painotan, että mun henk.koht. mielipide)
Ongelma ei ole siinä, onko nuori vai aikuinen. Fakta on, että mielenterveys-sairaudet ja vakavat, kiireelliset tilanteet vaativat AMMATTIapua. Tarkoittaen sitä, että henkilö jonka kanssa puhut tietää koulutuksen ja harjoittelun pohjalta täysin miten toimia. Kun joku jolla tälläistä koulutusta ei ole yrittää ihan hyväntahtoisesti auttaa, niin siitä voi seurata pahaa jälkeä. Ja nyt ei puhuta masentuneesta olosta tai ulkonäköpaineista. Nyt puhutaan mielenterveys-sairauksista tai tilanteista jossa henkilö tai hänen läheiset on välittömässä vaarassa.

Toisekseen, kyseiset viestit voi aiheuttaa pahaa oloa joillekkin jotka täällä surffaavat. Ja se ei ole tarkoitus.

Itse, en ole tullut eritysen hyvin toimeen psykologien ja psykiatrien kanssa joihin oon törmännyt. Oikean semmoisen löytäminen monesti vie paljon aikaa ja vaatii paljon töitä. Mutta tilanne kuitenkin on se, että ne on ihmiset joilla on se pätevyys auttaa. Itse myös tiedän, että esim. kavereiden harteille liian vakavien juttujen asettaminen tai neuvojen kuunteleminen tällaisissa asioissa ihmisiltä jotka eivät tiedä miten auttaa voi johtaa väärille teille. Ja vielä kerran painotan, että puhun nyt sairauksista, jotka on täysin verrattavissa fyysisiin sairauksiin. En puhu suomalaisen nuoren päivittäisistä kamppailuista jossa me voidaan ja meidän pitääkin tukea toisiamme :)

Ja lopuksi muistutan, että aina voi soittaa Lasten ja Nuorten puhelimeen nimettömänä :)

p. 116 111

Arkisin klo 14-20
La ja su klo 17-20

Vastaa aiheeseen: Ylläpidon viesteistä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top