Siirry sisältöön
voimaton

moi. ajattelin avautuu tänne koska se ihminen jolle mä yleensä avaudun tappoi itsenä pari päivää sitten :( olin ainoa joka tästä tiesi ja yritin kaikilla voimillani estää sitä. en onnistunut. tällä mun ystvällä olipaljon ongelmia ja hän tupakoi ja käytti huumeita. en ehtinyt tunte kuin n. 6 kuukautta mutta hän oli tullujo tosi tärkeäksi. hän oli isosiskoni luokalla. en voinut edes puhua kenellekkään tästä, lupasin niin ystävälleni. joka tapauksessa minun oli pakko ajatella omaa mielen terveyttäni ja päätin kertoa yhdelle ystävälle. hän tukee minua tässä. mutta en ole edes pystynyt kertomaan hänelle vielä että ystäväni kuoli. tämä on vaikeaa, entä jos minua nyt syytetään kuolemasta kun pidin lupauksen enkä kertonut eteenpäin. vai teinkö väärin kun kerroin yhdelle ystävälle? Lisäksi mua viel pelottaa mun oma mielen terveys.[osa tekstistä poistettu] mua on kiusattu lihavaks jo 4 vuotta. en edes ole kauhean lihava. sitten olen mokaillut [osa tekstistä poistettu] ja siitäkin minua kiusataan. Myös minun parhaat ystävät hylkäsivät minut pari kuukautta sitten , sen takia kun minusta oli tullut erilainen. en mielestäni ollut muuttunut. Mitä mulle käy? [osa tekstistä poistettu] Olen sekaisin enkä tiedä mitä tehdä. pyydän auttakaa mua!

MLL Ylläpito

Hyvä ”voimaton”,

kerroit vakavista asioista koskien sekä ystävääsi että itseäsi. Olen todella pahoillani ystäväsi menettämisestä.

Et ole syyllinen ystäväsi päätökseen. Kukaan ei voi vastata toisen ihmisen elämästä ja kuulostaa siltä, että sinulla on omassakin elämässä paljon murhetta. Ystäväsi päätyi aivan liian lopulliseen ja surulliseen ratkaisuun. Aina on muita vaihtoehtoja ja apua saatavilla, toivoa ei kannata koskaan heittää. Avun hakemisesta ei ainakaan voi olla mitään haittaa, joten siksi synkimmässäkin tilanteessa kannattaa katsoa ja hyödyntää jokainen mahdollisuus avun saamiseen. Jokainen ihminen ansaitsee saada apua ja jokaisen elämä on elämisen arvoista. Asiat voivat aina kääntyä paremmaksi. Siksi toivon ja kannustan sinua lämpimästi hakemaan ja ottamaan apua vastaan.

Onko sinulla lähipiirissäsi ketään luotettavaa aikuista, kenelle voisit jutella kaikista näistä asioista, joista kirjoitit? Voisitko jutella vanhemmillesi? Kouluissa esimerkiksi terveydenhoitaja ja kuraattori ovat luotettavia aikuisia.

Voit myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen 116 111 ja jutella nimettömänä aikuisen kanssa. Puhelin on auki ma-pe klo 14-20 ja la-su klo 17-20. Puhelu on maksuton. Tai kirjoita Lasten ja nuorten netin kirjepalveluun, josta saat aikuisen vastauksen.

Älä jää huoliesi kanssa yksin! Tarvitset tukea ja apua, sinun ei tarvitse kantaa asioita yksin. Tsemppiä sinulle!!

Voih :((

Oikein oiken paljon voimia ja virtuaalihaleja sulle! <3 Komppaan ylläpitoa tossa avunhankkimisessa

Voih :((

Oikein oiken paljon voimia ja virtuaalihaleja sulle! <3 Komppaan ylläpitoa tossa avunhankkimisessa

Poju

Tämä juttu oli yksi surullisimmista tositarinoista mitä olen kuullut tai lukenut. Et voi mitään ystävällesi hän päätti mitä hän tekee ja kuten tuo aikasempi sanoi etsi joku luotettava henkilö.

auttakaa vielä ku voitte

mulla on eesä sana tilanne. mun ystävä ei elä ennää kauaa. koko ajan se puhhuu itsemurhasta enkä voi kertoo siitä kenelleen.. en halua menettää luottamusta. mää en kestä sitä. en kestä. auttakaa.

miuku

Moi! Oot joutunu käymään läpi ihan hirmu raskaita asioita viime aikoina. Mulla on itelläni ollu vähän samanlainen tilanne. Sain tietää n. 2 vuotta sitten että mun hyvä kaveri kärsii masennuksesta ja on miettiny itsemurhaa. Ensimmäisen vuoden aikana me ei hirveesti puhuttu koko asiasta, koska sitä ahisti puhua siitä tosi paljon. Pikku hiljaa kyselemällä sain kuitenkin sen puhumaan ja avautumaan asiasta. Mietin usein miten paljon mulla on lupa kysellä ja teenkö väärin jos kerron jollekkin ulkopuoliselle asiasta. Ollaan sen kaverin kanssa viimeisen vuoden aikana puhuttu, itketty, naurettu ja käyty tosi rankkoja asioita läpi yhdessä. Meistä on tullu tosi läheiset ja ensi syksynä ollaan muuttamassa yhteiseen asuntoon. Ystäväni on kertonut että aluksi kysymykseni tuntuivat tosi ärsyttäviltä, mutta on nyt onnellinen siitä että kysyin ne. Joskus asiat saattaa tuntua vääriltä vaikka ne ovat ehdottoman tärkeitä tehdä. Et siis tehnyt väärin kun kerroit asiasta toiselle ystävälle. Et siis missään nimessä, on tosi tärkeää että saat puhua tästä asiasta jonkun läheisen kanssa joka oikeasti välittää ja jaksaa aidosti kuunnella. Toivottavasti saat tarpeeksi apua ja extra paljon huolenpitoa. Jaksamisia!! : )

Minä

Koeta jaksella. Kannattaa jutella aikuisen kanssa. Et todellakaan tehnyt väärin, vaikka kerroitkin asian ystävällesi.

Vastaa aiheeseen: ystävän itsemurha

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top