Siirry sisältöön
tyttö 13

moi olen 13.vuotias tyttö ja musta tuntuu että mulla ei oo ystäväi kun kysyn niitä niin ne on aina jonkun toisen kanssa
mua on alkanut masentaa ja en saa yöllä unta

MLL Ylläpito

Heippa,

kuulostaapa ikävältä, jos kaverisi eivät koskaan ehdi olla sinun kanssasi. Oletko huomauttanut asiasta heille? Tai voisitko kokeilla sellaista, että kysyisit joltain ystävistäsi, että ”hei oltaisko joku päivä?” ja ”koska sulle sopisi?”? Sitten jos kaverisi ei oikein osaa sanoa ja sinua arvelluttaa, että haluaako hän ollenkaan viettää kanssasi aikaa, niin mitä luulet, uskaltaisitko sanoa siitä suoraan ystävällesi? Voisit kertoa, että sinusta tuntuu kurjalta, koska epäilet, haluaako hän oikeasti edes olla ystäväsi.

Jos nämä nykyiset ystäväsi eivät tunnu sinusta jatkossakaan aidoilta ja oikeilta ystäviltä, niin onko luokallasi tai koulussasi ketään sellaista, kehen haluaisit tutustua paremmin? Ansaitset ystävän ja ystäviä, joiden seurassa tunnet itsesi huomioiduksi ja halutuksi seuraksi.

Kaverisuhteet varmasti vaikuttavat mielialaasi ja sitä kautta myös unensaantiin. Oletko kertonut vanhemmillesi mieltäsi painavista asioista, kuten näistä kaverisuhteista? Usein asian jakaminen jollekin keventää mieltä edes vähän ja siksi kannustan sinua puhumaan vanhemmillesi tai jollekin muulle läheiselle aikuiselle.

Muista, että voit aina soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen 116 111 ja jutella nimettömänä, luottamuksella ja vieläpä ilmaiseksi aikuisen kanssa!

Auttaja

Moi!

Mulla on ollu itelläni samantapanen ongelma, ettei kaverit ole ottanu mua porukkaan ja tuntu ettei niitä kiinosta.
Ootko kokellu ettiä ihan uutta tyyppiä mihin vois tutustua? Teiän koulussa on varmasti monta mukavaa tyyppiä jotka haluisi olla sun kanssa!
Itelläni autto, että kerroin kavereilleni miltä musta tuntuu.
Harrastustenkin kautta voi löytää uusia kavereita, ja jotkut niistä voi olla samassa koulussa sun kanssa, joten ystävystyminen niitten kanssa on sitten helpompaa :)

Asioita, jotka on vaikeita niin ei kannata sellaista taakkaa yksin kantaa vaan voi kertoa aina luotettavalle aikuiselle, koska sitä vartenhan ne on ja se samalla helpottaa sun oloaskin.

John

Ui juma joku muuki on näin ”sairas” :DDD
Jos mult kysytään ni ei se kauheen epänormaalii oo, täysin samaa miettiny monet kerrat. Itteensähä täs loppupeleis on pakko ajatella. Eikä se oo pahasta.

HotChocolate

Heippa!

Jotkut on vähän omistavampia ihmisiä kuin toiset, eli monet viihtyy pienissä ja tiiviissä porukoissa kun toiset tapaa jopa päivänkin aikana monenlaisia kavereita ja viettää aikaa heidän kanssaan monin eri tavoin.

En kuitenkaan usko että kaverisi ”unohtaisi” sinua sen takia että hän viettäisi aikaa myös jonkun muun kanssa tai että sinä viettäisit aikaa myös toisen kanssa. Elämässä on monenlaisia ihmisiä, jotkut tulee meidän elämään pitkäksi tai ihan lyhyeksikin aikaa, muttei silti saisi vähätellä niitä hyviä hetkiä jonkun entisen ystävän kanssa vain siksi että hän on ”entinen ystävä”.

Joten rohkeasti tutustu uusiin ihmisiin ja pidä hauskaa kavereidesi seurassa! Jos joku kaveri viettää hetken toisen kanssa aikaa niin on sullakin oikeus olla toisten kanssa, toista voi jopa oppia arvostamaan vielä enemmän kun tutustuu myös muunlaisiin ihmisiin :)

Et ole mitenkään epänormaali, joidenkin luonteenpiirteeseen kuuluu pieni omistamisenhalu, mutta muista antaa aikaa ja tilaa itsellesi ja ystävillesi sekä yhdessä ja erikseen! :)
Siunausta!

Vastaa aiheeseen: ystävät

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top