Nuortennetin Peliviikko

Peliviikkoa vietetään 4.-10.11.2019.

Peliviikko on pelikasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on rakentaa positiivista pelikulttuuria. Teemaviikkoa koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.

Peliviikolla järjestetään avoimia pelitapahtumia, joissa pelataan lautapelejä, roolipelejä, konsolipelejä ja tutustutaan pelikulttuuriin. Kaikki Peliviikon tapahtumat löytyvät Peliviikon omilta nettisivuilta.

Tule keskustelemaan pelaamisesta ryhmächattiin

7.11. klo 16.00-17.30 pidetään peliaiheinen ryhmächat. Tule keskustelemaan esimerkiksi lempipeleistäsi, pelaamisesta ja pelikulttuurista. Ryhmächatissa keskustellaan nimimerkillä ja keskustelussa on mukana ohjaajat. Linkin ryhmächattiin löydät alhaalta aiheeseen liittyvistä linkeistä.

Tekemistä Peliviikolle

Nuortennettiin on lisätty oma kokonaisuus pelaamisesta, josta löydät muun muassa tietoa pelaajana kehittymisestä, pelien ikärajoista sekä peliaiheisia testejä.

Parempaa pelikulttuuria

Pelikasvatustutkija Mikko Meriläinen on kirjoittanut Nuortennettiin artikkelit huonosta käytöksestä nettipeleissä ja siitä miten pelikulttuuriin voi itse vaikuttaa. Käy lukemassa vinkit miten voit itse tehdä pelikulttuurista parempaa, jotta kaikilla olisi kiva olla peliympäristöissä.

Aiheeseen liittyvät