Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Millainen on hyvä parisuhde?

Moni varmasti haaveilee seurustelusta ja parisuhteesta. Joskus voi ajatella, ettei tule koskaan löytämään ”sitä oikeaa” eli sitä, jonka kanssa haluaa olla yhdessä. Jokainen löytää kuitenkin aikanaan sen, jonka kanssa haluaa olla. Kannattaa vain odottaa sitä oikeaa.

Jokaisella on oikeus sellaiseen suhteeseen, jonka on toivonut. Suhteesta kannattaa keskustella kumppanin kanssa, ettei koe pettymystä esimerkiksi sen suhteen, että kumppani ei olekaan valmis parisuhteeseen.

Hyvä parisuhde perustuu välittämiseen, rakastamiseen ja molempien osapuolten omaan tahtoon. Seurustelussa on myös tärkeää, että voi luottaa toiseen eikä tarvitse epäillä ja miettiä pettääkö toinen. Jos luottamusta ei ole tai se on heikko, voi olla, ettei suhde toimi kunnolla.

Entä jos suhde ei ole sellainen josta haaveilee? Voiko silloin olla onnellinen? Esimerkiksi kaukosuhteet, voiko niihin luottaa? Joskus kaukosuhdetta voi vaikeuttaa pitkä välimatka tai vanhemmat. Toisille välimatka suhteessa voi olla vain hyvä asia.  Keskustelu ja luottamus helpottavat kaukosuhteessakin.

Seurustelusuhteen päättyminen on kova paikka ja silloin voi tuntea muun muassa masennusta. Surua on normaalia tuntea. Tunteet vaihtelevat ja yleensä helpottavat jonkin ajan päästä.

Arttu – verkk@ri, 19 v. 

Verkk@ri

Aiheeseen liittyvät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top