Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Parisuhde

Moni nuori kokee teini-iässä ensimmäisen parisuhteensa. Useimmiten tällaiset teini-iän parisuhteet eivät ole kovinkaan pitkäkestoisia. Tietysti löytyy niitäkin, keillä se kestää pidempään tai jopa ihan loppuelämän, jos käy hyvä tuuri. Aattelin tässä kuitenkin kertoa oman kokemukseni ensimmäisestä kunnollisesta suhteesta, sen loppumisesta ja eroamisesta ylitse pääsemisestä.

Tutustuin tähän poikaan yhteisen kaverin kautta, ja siitä päivästä lähtien juteltiin joka päivä. Se oli sitä aikaa kun ajettiin mopoilla, olin vasta saanut kortin, joten menin tapaamaan häntä ekaa kertaa. Juttu luisti heti, eikä kauaa mennytkään kun oltiin sitten yhdessä. Siinä se sitten menikin kuukausi kuukaudelta eteenpäin ja tavallaan kasvettiin yhteen, oltiin aika erottamattomat, tai niinhän me luultiin. Pian olikin jo vuosi täynnä. Mietin että miten se oli jaksanut katsella mun naamaa jo niin kauan. Ei oikeastaan edes riidelty, pientä kinaa välillä, harvoin sitäkään. Oltiin tosi iloisia molemmat että meillä oli toisemme. Kunnes mulla alkoi masennusoireet pahenemaan. Siitä se alamäki oikeastaan lähti. Ensin riidat kasvoivat isommiksi ja niitä tuli useammin. Kunnes sitten yhtäkkiä, hän päätti jättää mut. 

Toisaalta olin osannut odottaa asiaa, mutta toisaalta se oli yllättävä ja kipeä. Koitin prosessoida ajatuksia päässäni miettimällä, että mitä tein väärin, ja mikä mussa on vikana. Eristin itseäni muista ja yritin piilottaa sen kivun mikä siitä syntyi.

Muutamia kuukausia myöhemmin päätin skarpata vähän, että nyt hei, aika ottaa ohjat omiin käsiin ja mennä eteenpäin. Aina välillä tuli niitä hetkiä, jolloin jokin asia muistutti hänestä, ja sitten kuitenkin tuumasin että parempi ilman häntä. Kesti ainakin puoli vuotta, ennen kuin pystyin sanomaan täysin rehellisesti ja hymyillen että ei enää satu, olen päässyt yli. Katsoin taaksepäin kokemustani, ja tajusin kuinka paljon se minua todella kasvatti ihmisenä. Olen ylpeä itsestäni, jaksoin koko raskaan matkan tähän pisteeseen. Masennusoireisiin sain hyvää apua ja se auttoi nykyisyyteen ja tulevaisuuteenkin. 

Minulle itselleni parhaat keinot erosta yli pääsemiseen ovat kavereiden kanssa oleminen ja tekeminen joka saa ajatukset keskittymään muualle. On tärkeää antaa itselleen sopivasti aikaa, ei ole mikään kiire.

 

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top