Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Viiltely + vinkkejä sen lopettamiseen

Katsot kädessäsi olevaa terää, joka on rikottu terottimesta. Mietit miksi teit taas näin, vaikka tiedät että syy oli ahdistuksen määrä, joka vaan oli liian suuri ja piti saada pois äkkiä. Menee hetki, alat miettimään, että pitäisikö lopettaa tämä ja yrittää saada ahdistus pois jollain muulla keinolla. Putsaat haavat, jotka teit äsken ja alat miettimään vielä enemmän että pitäiskö lopettaa, mutta miten se onnistuisi helposti ja nopeasti? Pystynkö oikeasti lopettamaan kokonaan? Miten saisin sitten ahdistuksen pois mielestäni ja kehostani?

Alat käymään nettiä läpi erilaisista ohjeista ja avuista kuinka lopettaa viiltely.

Ja nyt kokoan tähän alas näitä samoja vinkkejä samalla käytän myös omia ajatuksia ja aivojani sekä kokemuksia näissä mukana.

  • Mieti ensin, mistä sulle yleensä tulee ahdistusta tai millainen se tilanne on silloin yleensä ja jos mahdollista vältä näitä tilanteita tai hengitä silloin rauhallisesti sisään ja ulos.
  • Jos pystyt niin puhu jollekkin luotettavalle henkilölle oli se sitten joku tuttu tai kaveri tai koulussa joku aikuinen niin se helpottaa ja ne voi auttaa sua oli tilanne mikä tahansa.
  • Jos musiikki rauhottaa sua tai saat siitä energiaa, sekä hyvää fiilistä niin kuuntele jotain musiikkia joka helpottaa ja antaa hyvää fiilistä tai jos mahdollista soita jotain soitinta.
  • Jos haluat silti tuntea jotain kipua tai tehä jotain niin laita jääpala siihen kohtaan mihin haluisit viiltää ja pidä siinä. Tyynyn hakkaaminen ja heittely myös sallittua
  • Mene kävelylle tai treenaa näin saat purettua ajatuksia muualle. Lopettaminen vie pitkän ajan missä tahansa asiassa joten älä luovuta! :heart::sparkles:

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top