Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Salibandy

Harrastan salibandya. Olen pelannut sitä jo ala-asteen kuudennesta luokasta lähtien. En pelaa missään virallisessa joukkueessa. Se on ollut pitkäaikaisin harrastukseni ja siksi myös minulle erittäin tärkeä.

Salibandya voi harrastaa melkeinpä kuka tahansa, kenellä pysyy maila kädessä ja kykenee juoksemaan, sillä pelistä ei vauhtia puutu!

Salibandya voi pelata joukkueessa tai ihan vaan höntsäporukassa. Jos haluat aloittaa pelaamisen, kannattaa kysellä paikallisilta seuroilta pääsisikö mukaan kokeilemaan tai sitten koota oma porukka ja varata salivuoro. Salibandya harrastetaan yleensä sisällä, mutta joitain ulkokenttiäkin on. Me pelaamme iltavuorolaisina koulun liikuntasalissa. Tärkeää salibandyssa on myös osata joukkuepelaaminen sekä silmän ja käden koordinaatio. Pitää osata syöttää myös joukkuetovereille eikä vain pelata itse. Harrastuksessa voi kehittyä aina vain paremmaksi kovalla harjoittelulla. Kun olet pelannut ja harjoitellut pidempään, osaat parempia syöttöjä ja tarkempia vetoja.

Pelivälineisiin kuuluvat tietysti maila ja pallo, mutta myös hyvät urheiluvaatteet sekä suojalasit ovat tärkeät. Kentällä tarvitaan maalit ja laidat, ettei pallo karkaa. Salibandyn pelaaminen vaatii säännöllisyyttä että siinä voi kehittyä hyväksi.

 

Vilma

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top