Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Ulkonäköpaineet

Monia nuoria, varsinkin murroikäisiä mietityttää oman kehon muutokset. Joskus oma keho saattaa tuntua omasta mielestä kauhealta ja silloin on valmis tekemään mitä vaan sen korjaamiseksi. Täydellisen kehon saavuttelu saa kuitenkin ihmisiä laihduttamaan ja urheilemaan äärimmäisyyksiin asti. Jokaisella ihmisellä on muodoltaan erilaiset kehot, ja saman pituiset- ja painoisetkin näyttävät erilaisilta.

Ulkonäköpaineita aiheuttavat langanlaihat tai superlihaksikkaat julkkikset. Omaa kehoa vertaillaan mediassa liikkuviin kuviin, jotka eivät kuitenkaan ole totuudenmukaisia. Kuvia käsitellään ja muokataan näyttämään kauneusihanteiden mukaisilta. Median luoma kuva naisesta on sairaalloisen laiha, alipainoinen henkilö. Miehet taas laitetaan näyttämään treenatuilta ja lihaksikkailta sliipatulla ulkonäöllä.

Kun itse ei ole tyytyväinen omaan ulkonäköönsä, saattaa helposti ajatella sen olevan myös muiden mielipide. Itsetunnon ollessa huono saattaa helposti haukkua itseänsä esimerkiksi. Rumaksi, lihavaksi yms. Varsinkin seurustellessa on tärkeää arvostaa omaa ja kumppanin kehoa. Täytyy muistaa, että harva seurustelusuhde perustuu ulkonäköön.

-Marie ja Iida

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top