Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Nuoren ajatuksia päihteidenkäytöstä

Nuorten päihteiden käyttö on mielestäni vähentynyt viime vuosista. Kaikista päihteistä eniten käytetään alkoholia mutta tupakka ja nuuska saattaa jäädä vain kokeilu asteelle. Alkoholi saattaa olla aluksi vain hauskanpitoon ja viikonloppuisin käytettäväksi, mutta kun käytön määrä alkaa lisääntyä ja alkoholin juonti siirtyy keskelle viikkoa, voidaan alkaa puhua jo lievästä alkoholismista. Pahimmassa tapauksessa joku saattaa käyttää näitä kaikkia kolmea päihdettä ja saattanut kokeilla myös huumeita. Monet kokeilut tupakasta ja nuuskasta on johtanut riippuvuuteen sillä haluaa lisää sitä hyvää ja rentoa oloa mitä niistä tulee. Oikeasti se hyvä ja rento olo johtuu aineista jotka lamauttavat keskushermostoa ja siitä, kun vieroitusoireet helpottavat saadessaan lisää nikotiinia.

Lopettaminen on aikalailla itsestä kiinni ja omasta tahdosta lopettaa. Lopettamiseen saat apua oman koulusi terveydenhoitajalta tai koululääkäriltä. Aina on vaikeampi lopettaa mitä syvemmällä olet riippuvuudessa nikotiinista tai alkoholista. Päihteiden käyttö vaikuttaa vahvasti nuoren arkeen ja siihen liittyviin asioihin. Esimerkiksi koulussa ei enää jaksa keskittyä ja on väsynyt sekä poissaoloja alkaa kertyä ja saatat jopa jäädä luokallesi. Ihmissuhteet saattaa alkaa kärsiä sillä jos joku ystäväsi on täysin päihteetön ja ei tykkää siitä että käytät päihteitä. Ja vanhemmat ovat tietysti huolissaan sinusta.

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top