Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Tyttöjen päivä 2021

Kansainvälistä tyttöjen päivää vietetään 11.10. ja tänä vuonna teemana on tytöt ja tieto. Teema on tärkeä, sillä jokainen tyttö ansaitsee oikeaa tietoa, jonka avulla tytöt voivat päättää omasta tulevaisuudesta sekä saavat tietoa omista oikeuksista.

Pidän tärkeänä, että tyttöjen oikeuksista pidettäisiin kiinni ympäri maailmaa. Kun kaikkialla maailmassa myös tytöillä olisi mahdollisuus koulutukseen sekä työn tekoon, se edistäisi tasa-arvoa, edistäisi tyttöjen oikeuksia sekä tekisi yhteiskunnastamme tasa-arvoisemman, jolloin tyttöjen asema yhteiskunnassa paranisi.

On tärkeää, että tytöt saavan ympäri maailmaa oikeaa tietoa, jolla he voivat alkaa perustaa omaa tulevaisuuttaan esim. koulutuksen ja työn parissa. Oikea koulutus ja tieto omista oikeuksista tuo turvaa tytöille. Tyttöjen oikeuksiin voi vaikuttaa antamalla oikeaa tietoa henkilöille, jotka toimivat tyttöjen parissa, tyttöjen perheille, viranomaisille sekä yhteisöjen johtajille.

Tyttöjen asema Suomessa on mielestäni hyvä. Suomessa tyttöjen ja kaikkien lasten oikeuksia turvataan lailla ja Suomi on sitoutunut lasten oikeuksien sopimukseen. Jokaisella Suomessa asuvalla lapsella on siis oikeus saada sekä koulutusta että turvallinen elinympäristö.

Meillä Suomessa tytöillä on mahdollisuus käydä koulua, tehdä töitä sekä kertoa omia mielipiteitä asioista ja tuoda meidän oma ääni kuuluviin. Saamme myös itse päättää omasta elämästämme ja tehdä elämämme eteen omia päätöksiä esimerkiksi missä haluamme asua, missä haluamme työskennellä tai käydä koulua. Kukaan ei määrää meitä tulevaisuutemme suhteen tai päätä sitä puolestamme.

Koen, että kaikille maailman tytöille tulisi saada samat mahdollisuudet koulutukseen ja töissä käyntiin, sekä antaa oikeaa tietoa, jonka pohjalta jokainen maailmassa asuva tyttö voisi päättää omasta elämästä ja siitä mitä haluaa tehdä oman elämänsä aikana. Missä ja mihin haluaisi kouluttautua, missä käydä töissä ja tehdä omaan elämään liittyviä päätöksiä ilman syrjintää. Koen todella tärkeäksi sen, että kaikilla tytöillä kuuluisi olla samat mahdollisuudet koulutukseen, työhön ja oikeaan tietoon, katsomatta ulkonäköä, ikää, sukupuolta tai etnistä taustaa.

Tytöillä on oikeus saada oikeaa tietoa ja tehdä päätöksiä itse sen perusteella. Tulevaisuudessa tytöt tulevat olemaan työntekijöitä, vanhempia, päättäjiä, johtajia sekä tekemään päätöksiä elämässä oikean tiedon perusteella mitä he ovat saaneet. Kohtele tyttöjä hyvin ja tasa-arvoisesti, tytöt ovat tulevaisuuden sekä uusien keksintöjen tekijöitä.

Emilia

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top