Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Tukioppilaskoulutus

Karihaaran koulussa tukioppilaskoulutus on toteutettu tänä lukuvuonna ensimmäistä kertaa lyhytvalintakurssina. Koulutusta on tunti viikossa koko lukuvuoden ajan. Tässä tulevien tukioppilaiden ajatuksia koulutuksesta ja tukioppilaana toimimisesta.

Aloitimme tutustumisella ja ryhmäytymisellä. Sen jälkeen tutustuimme tukioppilastoiminnan arvoihin. Ne ovat osa “tukioppilastoiminnan puuta”, jonka olemme yhdessä askarrelleet (kuva). Olemme tehneet paljon erilaisia tehtäviä ryhmissä, esimerkiksi harjoiteltu kuuntelemista. Olemme liimanneet Lasten ja nuorten puhelimen mainostarroja näkyviin paikkoihin ympäri koulua. Olemme osallistuneet joulukorttitempaukseen sekä tehneet ystävänpäiväkortteja seiskoille. Meillä on ollut myös oma leikkitunti.

Meillä on hyvä porukka. Ennen hiihtolomaa pidetty leikkitunti oli mukava. Harjoittelimme tuolloin uutta hernepussileikkiä, leikimme leikkivarjolla ja puhuimme hyvää toisistamme. Oli myös mukavaa liimailla tarroja.

Olemme tehneet toimintasuunnitelmaa ensi lukuvuodelle jo valmiiksi kuukausi kerrallaan. Haluamme pitää yllä perinteitä, esim. välituntileikkien vetämistä 1.-6. luokkalaisille. Välituntitoimintaa on tarkoitus muutenkin lisätä. Halloween-juhlien järjestämistä yhdessä oppilaskunnan kanssa odotamme myös usean vuoden koronatauon jälkeen. Teemapäiviä on myös tulossa (mm. uusi “ei reppua”-päivä, lemmikkipäivä). Haluamme tukioppilastoiminnan näkyvän entistä enemmän.

Odotamme tietysti omia tukioppilashuppareita. Ne ovat tärkeä osa tukioppilaana toimimista. Toimintavuoden jälkeen on hienoa saada MLL:n todistus tukioppilastyöstä. On myös jännää saada olla joskus luvan kanssa poissa oppitunnilta tekemässä vapaaehtoistyötä.

Nuoret saavat vaikuttaa ja järjestää toimintaa. Toisia autetaan enemmän. Koulussa on esillä tukioppilastoimintaan liittyviä julisteita. Tukioppilaat ovat myös auttaneet opettajia jakamalla maskeja korona-aikana.

Ryhmähaastattelut toteuttivat tukioppilaat Heta, Iris, Salla, Eevi, Enni, Sarisa, Bay Lay, Veera ja Liini. Haastatteluihin vastasivat tulevat tukioppilaat Helmi, Ella, Amalia, Edith, Anni K., Aada K., Milja, Netta, Emma, Julia, Mu Doh Paw, Aada R., Anni S., Saara, Mirella, Jenna, Linnea ja Elsa.

Aiheeseen liittyvät

Aiheeseen liittyvää

Apua ja tukea

Osallistu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top