Tulevien tukioppilaiden haastattelu

Karihaaran koulussa tukioppilaskoulutus on toteutettu tänä lukuvuonna ensimmäistä kertaa lyhytvalintakurssina. Koulutusta on tunti viikossa koko lukuvuoden ajan. Tässä tulevien tukioppilaiden ajatuksia koulutuksesta ja tukioppilaana toimimisesta.

koristeellinen
Haastatteluja

Mitä kaikkea tukioppilaskoulutustunneilla on tehty?

Aloitimme tutustumisella ja ryhmäytymisellä. Sen jälkeen tutustuimme tukioppilastoiminnan arvoihin. Ne ovat osa “tukioppilastoiminnan puuta”, jonka olemme yhdessä askarrelleet (kuva). Olemme tehneet paljon erilaisia tehtäviä ryhmissä, esimerkiksi harjoiteltu kuuntelemista. Olemme liimanneet Lasten ja nuorten puhelimen mainostarroja näkyviin paikkoihin ympäri koulua. Olemme osallistuneet joulukorttitempaukseen sekä tehneet ystävänpäiväkortteja seiskoille. Meillä on ollut myös oma leikkitunti.

Mikä on ollut erityisen mukavaa?

Meillä on hyvä porukka. Ennen hiihtolomaa pidetty leikkitunti oli mukava. Harjoittelimme tuolloin uutta hernepussileikkiä, leikimme leikkivarjolla ja puhuimme hyvää toisistamme. Oli myös mukavaa liimailla tarroja.

Koristeellinen
Yhteiskuva

Millaisia suunnitelmia teillä on jo ensi lukuvuodelle?

Olemme tehneet toimintasuunnitelmaa ensi lukuvuodelle jo valmiiksi kuukausi kerrallaan. Haluamme pitää yllä perinteitä, esim. välituntileikkien vetämistä 1.-6. luokkalaisille. Välituntitoimintaa on tarkoitus muutenkin lisätä. Halloween-juhlien järjestämistä yhdessä oppilaskunnan kanssa odotamme myös usean vuoden koronatauon jälkeen. Teemapäiviä on myös tulossa (mm. uusi “ei reppua”-päivä, lemmikkipäivä). Haluamme tukioppilastoiminnan näkyvän entistä enemmän.

Mitä odotatte tulevalta tukioppilasvuodelta?

Odotamme tietysti omia tukioppilashuppareita. Ne ovat tärkeä osa tukioppilaana toimimista. Toimintavuoden jälkeen on hienoa saada MLL:n todistus tukioppilastyöstä. On myös jännää saada olla joskus luvan kanssa poissa oppitunnilta tekemässä vapaaehtoistyötä.

Miten tukioppilastoiminta näkyy koulussa?

Nuoret saavat vaikuttaa ja järjestää toimintaa. Toisia autetaan enemmän. Koulussa on esillä tukioppilastoimintaan liittyviä julisteita. Tukioppilaat ovat myös auttaneet opettajia jakamalla maskeja korona-aikana.

koristeellinen
Tukioppilastoiminnan puu

Ryhmähaastattelut toteuttivat tukioppilaat Heta, Iris, Salla, Eevi, Enni, Sarisa, Bay Lay, Veera ja Liini. Haastatteluihin vastasivat tulevat tukioppilaat Helmi, Ella, Amalia, Edith, Anni K., Aada K., Milja, Netta, Emma, Julia, Mu Doh Paw, Aada R., Anni S., Saara, Mirella, Jenna, Linnea ja Elsa.

Oliko tästä sivusta sinulle hyötyä?

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.