Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

4. Podijakso: Mikä on paahtovanukas?

*intromusiikki*

Ivana: Moi kaikki! Tervetuloa Nuortennetin podcast-tiimin jaksoon. Mä oon Ivana. Mä oon Nuortennetin verkkonuorisotyöntekijä. Ja tänään mun kanssa on kaksi toimittajaa, Lisa ja Alisa.  Haluutteko kertoa vähän lisää ittestänne? 

Lisa: Moi! Eli tosiaan mä oon Lisa. Oon suomenruotsalainen Nuortennetin toimittaja ja mä oon osa tätä podcast-tiimiä.   

Alisa: Joo, mä oon Alisa ja mäki oon tässä podcast-tiimissä ja nettisuvutiimissä. 

Lisa: Ruokailuhan on tosi iso juttu niinku arjessa. Niin mitä, jos me vaik jutellaan siitä, millasii ruokii me ollaan tehty koronan aikana. Etenki koska, se voi olla et, korona on niinku saanu meidät tekemään vähän semmosii niinku luovempii asioita, kun ei olla voitu niinku mennä paikkoihin ja syödä siellä. Mä voin vaik alottaa. Eli mä oon itte tehny aika paljon, tota, tai no emmä tiedä nyt paljon, mut mä oon niinku… Mä tavallaan opettelin tekemään ruokaa just niinku koronan aikana, koska silloin en ollu koulus ja  syömäs siel luonasta, niin. 

Alisa: No mä oon jotenki silleen alkanut leipomaan kaikkea eksoottisia leivonnaisia, jotka ei aina mee kauheen hyvin. Joo.

Lisa: Mitä sä oot leiponu?

Alisa: No esim. paahtovanukas. Se oli katastrofi.  

Lisa: Mikä on paahtovanukas?

Alisa: Vaikee selittää, mut se on semmonen periaatteessa niinku vanukas ja sit siinä on semmonen niinku karamelli juttu päällä. Vaikee selittää tälleen, mutta jos kattoo kuvia niin varmaan ymmärtää paremmin. 

Ivana: Onks se niinku crème brulée?

Alisa: Se on vissiin vähän erilainen, mutta suurin piirtein sinne päin. 

Ivana: Okei. Mites tota Lisa. Mikä on sun uus bravuuri keittiössä?

Lisa: Voi hitsi nyt pitää miettiä ihan… No siis mä oon tota ainaki lähiaikoina… Mä käytän siis tosi paljon kananmunii. Siis mä paistan niit aika usein. Tai sit mä teen niist jonkun, jotain omeletin tai jotain semmosta. Niin mä oon oikeestaan oppinu, miten kananmunaa silleen niinku… Mikä se on? Crack? Siis miten sitä voi rikkoa yhellä kädel. Mä tein sen yks päivä ja olin silleen “Jes!”. Ja sit mä myös opin, miten niinku niit paistetaan silleen et silleen paistetaan ne molemmat puolet, mut sit siin sisäl on semmonen, niin sit ku sitä tökkii vähän niin se keltuainen valuu siitä. Niin, semmosta.

Ivana: Aika kova, aika kova. Mites Alisa? Ootsä kans omelettien ja erilaisten kananmunavariaatioiden ystävä?

Alisa: En oikeastaan. Mun mielestä ne ei maistu kauheen hyvälle, mutta oon mä niitä kuitenki jonku verran tehny, tai yrittänyt tehä.

Lisa: Ainiin, ja sit mä myös paistan aika paljon pekonii. Ja sitä mäki oon oppinu paistaan silleen. Sillee et joko se on liian kauan aikaa siin tai sit on just silleen täydellisen kauan aikaa, koska pekonipalat on aika herkkii. Niinkuin minä! No ei. Mennääks me seuraavaan kysymykseen? 

Ivana: Seuraavaan kysymykseen. 

Lisa: Okei meiän pitää sit laittaa toi tuonne niinku teaseriks.     

Ivana: Seuraava kysymys. No mites teidän, tota kotielämä on muuttunu? …Syvä hiljaisuus. 

Lisa: No siis… Miks se kuulosti äsken siltä, et joku olis huutanu jossain? En tiiä. Mut siis, mä en oikeestaan tiiä. Mä en oo hirveemmin kotona. Niin, must tuntuu et mä kerroin jo siit… täst  niinku asuntolast. Niin joo.

Alisa: No mul on sit varmaan silleen et- Mitä sä olit sanomas?

Ivana: Mä olin vaan kysymäs, et miten sulla?

Alisa: Aa, no mul on varmaan silleen, että on just enemmän ollu enemmän kotitöitä, ku on enemmän kotona. Ja sit kans enemmän aikaa perheen kanssa ja siskon kanssa. Just enemmän vaik ulkoilua tai lautapelejä tai tällästä. 

Lisa: Ai niin sit myös se, et ku… Osaanko puhuu? Siis aika helpost niinku tota käy toisten hermoille, kun kaikki pysyvät suunnilleen kotona. Tai siis äiti on ollu koko ajan töissä, koska hän on, tai siis ei nyt koko ajan, mut hänellä ei oo ikinä käyny silleen, et hänen pitäis olla etänä jossain, koska hän on sairaanhoitaja. Niin hän on tän koko ajan ollu niinku töissä, mut sit jos kaikki muut ovat etänä, niin sit se on ollu sillee semmosta, et käy toisten hermoille. Etenkin minä ja mun veli käytiin aika paljon toistemme hermoille silloin. Aina jos joku tietokone ei toiminu, niin sit mä tuun huutamaan hänelle ja sit hän on silleen “Ei se oo mun vika!”.                   

Alisa: Toi kyl pitää paikkansa. 

Ivana: Nyt me kuitenkin lopetellaan tää. Ja, seuraavaan jaksoon!

Lisa: Moikka!

Alisa: Moikka!

Seuraavassa jaksossa: *satunnainen klippi seuraavasta jaksosta*

Ivana: Jes hei, otetaas tähän loppuun vielä tällanen loppukevennys. Eli- 

*outromusiikki*

Podcast-jaksot ovat täysin Nuortennetin toimittajien tekemiä. Podcast-tiimi on käsikirjoittanut, äänittänyt, editoinut ja litteroinut jokaisen jakson sekä luonut musiikit ja kuvat itse.

Alisa

Nuortennetin toimittaja

Lisa

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top