Siirry sisältöön
kyllästynytäitiin

Mua on alkanut häiritä mun äiti. Oikeastaan voisin vaan sanoo vaikka vituttaa. Yleensä aikuiset valittaa, että muka nuoret ois koneella ja sosiaallisessa mediassa kokoajan mut onko muka noin? Ärsyttää toi. Varsinkin kun oon huomannu et mun äiti on enemmän koneella ku minä ja kaikessa mahollisessa. Ei siin mitää mutta ku siihe lisää vielä sen ku se vaa joko nukkuu tai syö. Se on aina koneella joka päivä päivästä iltaan. Tai aamulla on ja sit pelaa ku tulee töistä. Häiritsevää on joskus kun se pelaa vähän aikaa nii sit se sanoo ”mää otan torkut” sit se sanoo et herätä mut ennen ku salkkarit alkaa ja sit se tyylii nukkuu jotai 1-3h jo. Sit ku herätän se vaa sanoo ”nukun vielä vähän aikaa”. Mua niin ärsyttää se. Sit joskus kyllä se siivoo ja kaikkee mut sit se valittaa mulle että ”voisit opetella siivoomaan joskus” vaikka mää teenkin jo muutenkin kaikkee. Itse tekisi mieli vaan sanoo ”voisit itse tehdä joskus jotain etkä olis kokoaja nukkumassa tai facessa” Facebookissahan se pyörii siis. Pelaa jotai ihme pelei ja vaiks pyydän äitiä tekee ruuan niin se vaa sanoo tyylii aina että ”pelaan tän loppuun” sit se jää tekee jotai muut sen jälkee yms.kattoo face ilmotuksii.
Että ompas todella hyvää esimerkkiä lapselle aikuiselta. Eiks toi oo just sitä et ihanku se haluis et me just ruvetaan käyttää kännyköitä ja olla koneelki kokoajan. Koulussaki opettajatki valittaa kännyköistä mutta minkäs sille voi ku vanhemmatkaa ei välitä kotona mistää. Tosta pitäs kirjottaa ja tehä joku tutkimus että ollaaks me muka nuoret niin paljoo älypuhelimil tai jotai.

Azzie

No kieltämättä on vähän outoa, miten paljon vanhemmat valittavat nuorten sosiaalisen median käytöstä, ja osa on silti itse samanlaisia.

Oletko yrittänyt puhua äitisi kanssa kunnolla? Siis ihan istunut alas, ilman mitään konetta tai televisiota, ja kertonut, miltä sinusta tuntuu? Se voisi olla hyvä alku. Puhu hänen kassaan kunnolla. Ehdota vaikka, että voisitte tehdä yhdessä jotain kivaa, kuten että laitatte ruokaa yhdessä. Osallistukaa toistenne elämään. Kenties se voisi auttaa asiaa.

Vastaa aiheeseen: Äiti pelaa, nukkuu tai syö vaan

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top