Siirry sisältöön
Ohhshit

Moikka oon 13 vee seiskaluokkalainen tyttö :) Musta tuntuu ettei mul oo ehk kaikki ihan kunnossa… ku siis [osa tekstistä poistettu] onks mahollinen anoreksia?

Ja sit anemiaa:
Aina, AINA ku mä nousen vaikka sängyltä makaamasta, menee 1-2 sekkaa nii mua alkaa huimaamaan. Oon koulus aika väsyny ja päänsärkyy mul on periaattees melkee 24/7 tosin oon tottun siihe sillee etten vrm huomaakkaa sitä enää. Kävin vast ikää verikokeis mis mul on kaikki suht ok paitsi olikse joku rautavarasto joka oli melko alhanen… meen ens viikolla uudestaa kokeisii ja nyt vuorossa hemoglobiini, verensokeri, D-, B- jne. vitamiinit… Mun äiti sano et jos B vitamiini on liian alhanen, mä saan piikittää lääkeruiskulla päivittäin jotaa kamaa mahaa tai kyynärtaipeeseen. Auts :D

Jelppikää pliide ja kertokaa onko mul anoreksia ja/tai anemia… Koska ma ei ummarra onko mulla mitää <:D
Thanks

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi. Jouduin poistamaan siitä kohtia, mutta luin viestisi kyllä kokonaan. Onpa hyvä, että tarkkailet itse omaa hyvinvointiasi. Teet ihan oikein. On tosi tärkeää pitää huolta itsestään ja hakea apua, jos on omasta terveydestään huolissaan. Meillä on koko elämämme aikana vain tämä yksi keho ja on tärkeää pitää siitä hyvää huolta, jotta se pysyy hyvässä kunnossa koko pitkän elämämme.

Onkin tosi hyvä, että olet käynyt verikokeissa ja sinulta otetaan ensi viikolla vielä uudet kokeet. Ei ole mukavaa, jos koet huimaamista tai päänsärkyä. Lääkäri kyllä kertoo sinulle tulosten selvittyä, missä on vika ja mitä sille voi tehdä.

Kerroitkohan lääkärille tai hoitajalle tuosta ruokailutottumuksistasi? Jos et, niin heidän olisi tosi tärkeää tietää se, jotta he voivat paremmin auttaa sinua.

Mietit anoreksian mahdollisuutta. Anoreksiaan ei niinkään liity paino, vaan päänsisäiset ajatukset, sillä se on psyykkinen sairaus. Siinä ihminen ei voi olla ajattelematta ruokaa ja/tai liikkumista ja/tai omaa kehoaan. Nuo ajatukset vievät tilaa muulta elämältä ja kaikki oleminen kietoutuu vain noihin asioihin, joista tulee ihmiselle ikään kuin pakkomielle. Se tietenkin kapeuttaa paljon elämää ja hankaloittaa elämästä nauttimista. Usein tilanne huonontuu pikkuhiljaa ja huomaamatta ja siksi on tosi tärkeää hakea mahdollisimman pian apua.

Toivon lämpimästi, että juttelet näistä ruokailuun liittyvistä asioista siellä hoitavan tahon kanssa eli esimerkiksi sen hoitajan tai lääkärin kanssa, jota seuraavaksi näet tai sitten omien vanhempiesi kanssa. Teet tosi hienosti, kun mietit näitä asioita. On tärkeää, että syöt monipuolisesti ja terveellisesti, jolloin voit hyvin ja pystyt nauttimaan elämästä ilman murheita tai stressaamista.

Täällä on lisätietoa syömiseen liittyvistä asioista: https://www.nuortennetti.fi/mieli-ja-keho/hyvinvointi/miten-syoda-terveellisesti/

Jos haluat, voit myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki vuoden jokaisena päivänä. Lisäksi meillä on täällä Nuortennetissä nettikirjepalvelu sekä chat, joka on auki joka ilta klo 17-20. Juttelemme mielellämme kanssasi tästä tai mistä tahansa muusta asiasta. Olet tärkeä!

Toivon sinulle kaikkea hyvää!

Lämpimin terveisin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Anoreksia ja anemia

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top