Siirry sisältöön
Jooh

auttakaa
en jaksa [osa tekstistä poistettu]
kiusataan
viiltelen
[osa tekstistä poistettu]

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Mainitsit viestissäsi vakavia asioita ja onkin tosi tärkeää, että pyydät apua. Poistin joitakin kohtia tekstistäsi, sillä ne saattavat järkyttää muita lukijoita, mutta olen lukenut viestisi kokonaan.

Tekstistäsi välittyy, että sinulla on todella paha olla. On tosi ikävää kuulla, että olet satuttanut itseäsi ja sinulla on itsetuhoisia ajatuksia. Itsetuhoisuuteen on aina syytä saada apua! Joskus olo voi tuntua toivottomalta ja siltä, että ei enää meinaisi jaksaa. Asioilla on kuitenkin mahdollisuus muuttua paremmaksi, vaikka juuri sillä hetkellä ei siltä tunnukaan.

On todella väärin, että olet joutunut kiusaamisen uhriksi. Kiusaamiseen tulisi aina puuttua! Onko kukaan aikuinen tietoinen siitä, että sinua kiusataan ja onko siihen yritetty puuttua?

Yksin ei pidä jäädä, vaan sinun pitää saada apua itsellesi. Aikuisilla on velvollisuus puuttua kiusaamiseen sekä sinä tarvitset tukea pahaan oloon ja itsetuhoisuuteen. Jos olet koulussa, niin silloin koulun työntekijöiden tehtävänä on olla tukenasi. Esimerkiksi kouluterveydenhoitaja tai -kuraattori ovat tottuneet kohtaamaan työssään monenlaisia asioita, esimerkiksi kiusaamistilanteita sekä pahaa oloa ja itsetuhoisuutta. Heidän tehtävänä on auttaa sinua vaikeissa asioissa. Voit mennä pyytämään apua myös joltakin tutulta opettajalta. Pahaan oloon ja itsetuhoisuuteen on mahdollista saada apua myös oman paikkakunnan terveysasemalta.

Entä tuntuisiko sinusta, että voisit kertoa kiusaamisesta ja pahasta olostasi jollekin omalle läheiselle aikuiselle? Joskus se voi jo keventää mieltä ja oloa, kun ei tarvitse yksin pitää sisällään vaikeita asioita. Tuttu, läheinen aikuinen voi olla tukenasi myös siinä, että saat apua ammattilaiselta.

Jos kertominen jollekin aikuiselle tuntuu vaikealta, niin silloin voi kokeilla vaikka kirjoittamista. Voit lähettää haluamallesi aikuiselle viestin tai kirjoittaa lapun, jossa kerrot huolistasi ja siitä, että kaipaat apua. Voit kokeilla käyttää myös Nuortennetin ”Huoli puheeksi” -lomaketta, jonka löydät täältä: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/puhu-huolista/huoli-puheeksi-lomake/

Meillä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (p. 116 111) sekä chat ja nettikirjepalvelu, jos haluat jutella luotettavan aikuisen kanssa nimettömästi ja luottamuksellsiesti. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Ethän jää yksin! Muista, että olet kaiken avun ja tuen arvoinen!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: ay[osa otsikosta poistettu]

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top