Siirry sisältöön
Lukutoukka 📚📚📚🐛🐛🐛

Moi
Mulla on ollut paha olo jo kaksi viikkoa ja en tiedä miten pääsen siitä eroon.
Nytkin mun pitäis lukea kokeeseen mutta olen käyttämässä koiraa lenkillä ja samalla itken koska haluan pahasta olosta eroon.
Hyvää kesän odotusta kaikille 🌨️🌺💐💚🌴

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Moi Lukutoukka 📚📚📚🐛🐛🐛!

Kiitos viestistäsi! Ikävää kuulla, että sinulla on ollut paha olo. Toimit jo nyt todella hienosti, kun kirjoitit tänne Nuortennettiin, sillä pahan olon kanssa ei pidä jäädä yksin.

Joskus pahan olon taustalla voi olla jotakin, joka sen on aiheuttanut. Joskus saattaa olla esimerkiksi koulustressiä, perhehuolia tai vaikka riitaa kaverin kanssa. Osaatko sanoa, onko sinulla ollut mielenpäällä jotakin tai onko sattunut jotakin erityistä? Joskus voi olla myös niin, ettei osaa sanoa, mistä paha olo tulee. Murrosikään kuuluu myös mielialan vaihteluja ja on normaalia, että olo voi olla joskus alakuloinen.

Pahan olon kanssa ei kuitenkaan pidä jäädä yksin ja erityisesti silloin on syytä hakea tukea, jos paha olo ei tunnu helpottavan. Puhuminen saattaa usein helpottaa ja keventää ainakin vähän oloa. Miltä sinusta tuntuisi mennä kertomaan pahasta olosta jollekin luotettavalle ja turvalliselle aikuiselle? Aikuinen voi olla kuka tahansa sellainen itselle läheinen aikuinen, kenelle sinusta tuntuisi hyvältä puhua. Myös koulun ammattilaiselle, kuten kuraattorille tai terveydenhoitajalle, voi mennä juttelemaan pahasta olosta. He ovat koululla teitä oppilaita varten ja ovat tottuneet kohtaamaan erilaisia huolia.

Jos puheeksi ottaminen tuntuu vaikealta, niin voit katsoa täältä vinkkejä tai hyödyntää Nuortennetin ”Huoli puheeksi” -lomaketta: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/puhu-huolista/huoli-puheeksi-lomake/

On myös tärkeää, että voit itkeä silloin, kun itkettää ja hakea lohtua itsellesi. Entä tuntuisiko sinusta, että pystyisit unohtamaan pahan olon joskus edes hetkeksi keskittymällä joihinkin kivoihin juttuihin? Täältä voit lukea vinkkejä myös, millä tavalla voi kokeilla saada oloaan vähän paremmaksi: https://www.nuortennetti.fi/mieli-ja-keho/mielen-hyvinvointi/kaikilla-on-joskus-mieli-maassa/

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (p. 116 111) sekä chat ja nettikirjepalvelu. Meillä pystyt juttelemaan luottamuksellisesti ja nimettömästi kaikesta mielenpäällä olevasta. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Hyvää kesän odotusta sinullekin!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Lukutoukka 📚📚📚🐛🐛🐛

Lähinnä minua ärsyttää minun vanha paras kaveri joka teki mun perheestä feikki tik tok tilin ja se oli vieläpä semmoinen että se ei edes ollut totta mun perheestä.
Hyvää kesän jatkoa kaikille 🌺💐💚🌴

I am very dumb 😌

Anteeks etten pysty auttaa, mutta tsemppiä ja haleja! ❤️ Kannattaa kertoo jollekin! <3

Salainen tyyppi.

Sama juttu mä halun kuolla.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei, nimimerkki ”Salainen tyyppi”!

Hyvä, että kerroit asiasta. Olen tosi pahoillani, että voit ainakin kirjoitushetkellä niin huonosti, että koko elämä tuntui pahalta. Miten voit nyt? Jos vointisi on edelleen huono, toivon ettet jäisi yksin asian kanssa. Terveydentila ei ole koskaan sama – joskus voimme paremmin, toisinaan huonommin. Tuo huonovointisuus ei siis ole pysyvä olotila. Samalla tavalla kuin fyysisiin vaivoihin, myös psyykkisiin hankaluuksiin on olemassa apua. Ammattilaisen avulla tulet aivan varmasti voimaan taas hyvin niin, että voit nauttia elämästäsi.

Nyt olisi tosi tärkeää, että hakisit itsellesi apua. Jos olet jossain oppilaitoksessa, siellä sinua auttavat esimerkiksi terveydenhoitaja ja kuraattori. Tarvittaessa saat ajan myös psykologille. He osaavat kyllä auttaa sinua, sillä he ovat auttaneet lukemattomia muitakin samassa tilanteessa olevia nuoria ennen sinua. Anna heidän olla tukenasi, he haluavat sinulle varmasti vain parasta.

Voit aina myös soittaa meille numeroon 116 111 tai tulla chattiin juttelemaan kanssamme. Yleensä jo juttelu auttaa ja se, että on joku, joka kuuntelee. Yhdessä voimme miettiä tapoja saada varattua aika ammattilaiselle. Olemme täällä myös, jos haluat joskus ihan muunlaista jutteluseuraa. Lisäksi meillä on nettikirjepalvelu, johon voi olla helppo avata ajatuksia ja kokemuksia ennen kun niistä puhuu ääneen. Palvelumme ovat täysin ilmaisia ja anonyymejä ja auki vuoden jokaisena päivänä.

Ethän jää yksin! Olet tärkeä!

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: En jaksa enää elää sekuntiakaan

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top