Siirry sisältöön

En pysty kertomaan mielipiteitä + muuta koska miksei

miks mä oon täällä

Eli tota kerron nyt eka siit minkä mainitsin otsikos. En pysty vaa kertomaa niitä. Mulla on sellanen olo et jos kerron yhen yksityiskohdan mun elämästäni niin kaikki alkais pilkkaamaan mua. Haluun et mut nähään vaan ihmisenä. En osaa eläytyä kunnolla. Mä en voi puhuu enkä pitää katsekontaktii. Mulla on muutama sellanen juttu mihin oon suuper kiinnostunu ja en haluu irrottaa niistä sillee yk yk. Välillä en vaan pysty puhumaan. Se ois ku sanat loppuis kesken. Kaikki on mun mielestä sekasin ja huonosti. Mä en tiiä et mitä tunnetta koen, yleensä en tunne mitään. Olo ois kun tyhjä. Mulla on aina ollu sellanen olo. Mun tunteet mitä en ees tunnista mutta oletan et on nii suru, stressi, tyhjyys, pelko ja muuta. En tunnista muiden tunteita. Oon omasta mielestä niinsanottu ”people pleaser”. Vahingoitan itteeni kans tosi paljon ja iha pikkujutuistaki joskus. Se ei lopu. Yleensä [osa tekstistä poistettu], mulla on ulkonäköpaineita myös ja oon läski ku mikä. Mut yllättäen en oo ylipainonen mut näytän läskiltä. Oon nälättäny itteeni ja mua huimaa, väsyttää, ärsyttää kokoajan. Sen lisäks mul on huono olo. Tarviin apuu tän kans ja onks nää jotai oireit jostaki?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi. Osaat siinä tosi hyvin kuvata niitä asioita, jotka sinua tällä hetkellä häiritsevät. Olen tosi pahoillani, että et uskalla kunnolla kertoa itsestäsi tai ajatuksistasi kiusaamisen pelossa. Jos sinulla on tällaisia kokemuksia taustallasi, on ihan ymmärrettävää, että koet itsesi araksi tällaisissa tilanteissa. Toivon kuitenkin kovasti, että sinulla on ympärilläsi edes jokunen sellainen ihminen, jolle voit kertoa rehellisesti ajatuksistasi ja olla oma itsesi.

Olen tosi huolissani sinusta, kun kerroit, että vahingoitat itseäsi. Kuulostaa siltä, että sinulla ei ole tällä hetkellä muita keinoja selvitä niistä hetkistä, kun koet ahdistusta, pettymystä tai epäonnistumisen tunteita. Kuulostaakin siltä, että tarvitset nyt apua. Olisi tärkeää, että pääsisit purkamaan ajatuksiasi jonkun turvallisen aikuisen kanssa ja saisit ohjausta siihen, kuinka toimia, jos ahdistus tai muu hankala tunne ottaa sinusta vallan.

Millaiset välit sinulla on vanhempiisi? Tietävätkö he, että voit huonosti? Pystytkö kertomaan heille? Olisi tärkeää, että he tietäisivät, mitä sinulle kuuluu ja osaisivat tukea sinua silloin, kun tarvitset apua ja huolenpitoa.

Olisi myös ehdottoman tärkeää, että saisit apua joltain ammattilaiselta, sillä me olemme täällä tavallisia aikuisia emmekä osaa siis sanoa, mihin oireesi viittaavat. Jos olet koulussa, voit aloittaa varaamalla ajan terveydenhoitajalle tai kuraattorille. Joissain koulussa on myös muita tahoja, joihin voit olla näissä asioissa yhteydessä. Älä aristele kertoa heille voinnistasi, he ovat siellä juuri niitä oppilaita varten, joilla on hankaluuksia ja jotka tarvitsevat apua. Hyvänä aloituksena on tuo kirjoittamasi teksti, jonka voit vaikka aluksi näyttää heille. Osaat siinä tosi hyvin kertoa, mitkä asiat sinua nyt päällimmäisenä huolettaa. He tietävät kyllä, kuinka sitten edetä.

Ethän jää yksin! Olet tärkeä ja sinulla on oikeus voida hyvin ja olla onnellinen. Teit jo hienosti, kun kirjoitit tänne. Ota nyt seuraava askel ja varaa aika jollekin ammattilaiselle. Myös he voivat olla yhteydessä vanhempiisi ja kertoa heille samalla, kuinka he voivat olla apuna sinulle.

Kaikki kyllä selviää, olen siitä ihan varma!
Sinua halaten,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: En pysty kertomaan mielipiteitä + muuta koska miksei

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top