Siirry sisältöön
🤭

Mietin, että kiusataanko mua vai ylireagoinko vaan? :D Yks tyyppi mun rinnakkaisluokalla lähes jokakerta kun meil on sama tunti tai nähää käytävällä huutelee mulle kaikkee. Ensin se vaa sano mua emoks ja kivikeräilijäks(??), enkä mä tommosesta loukkaannu. Mut nykyyään se kysyy jotai “ranne revealii“ ja heittää läppää sen kavereitten kaa siit et mä v11ltelisin. Idk ei se mua sillee haittaa, en ota itteeni, mutta toi kyseinen henkilö kiusaa legit kaikkia. En tiiä pitäskö kertol jolleki vai??

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Hyvä, kun laitoit viestiä!

Rinnakkaisluokkalaisen käytös sinua kohtaan kuulostaa todella ikävältä ja on kurjaa, että olet joutunut kuuntelemaan huutelua. Et siis ollenkaan ylireagoi, vaan tuo kuulostaa ihan kiusaamiselta! Vaikka asia ei sinua haittaisikaan, niin sinulla on oikeus saada olla rauhassa. Kenenkään ei pitäisi joutua sietämään tuollaista.

Kaikenlainen huutelu ja nimittely on väärin, ja on ikävää, että hän vitsailee viiltelystä. Viiltely on vakava asia, jonka taustalla on yleensä henkistä pahaa oloa. Lisää viiltelystä voi lukea täältä: https://www.nuortennetti.fi/mieli-ja-keho/mielen-hyvinvointi/viiltely/

Kiusaamiseen tulisi aina puuttua. Pohditkin viestissäsi, että pitäisikö sinun kertoa asiasta jollekin. Mielestäni asiasta olisi tärkeää kertoa jollekin aikuiselle. Jos itse kokee kiusaamista tai huomaa, että jotakin toista kiusataan, niin on tärkeää kertoa asiasta jollekin luotettavalle ja turvalliselle aikuiselle. Miltä sinusta tuntuisi kertoa esimerkiksi opettajalle tästä? Myös omille lähipiirin aikuisille on hyvä kertoa tilanteesta, jotta asian kanssa ei tarvitse olla yksin.

Nuortennetistä voit lukea lisää kiusaamiseen liittyen: https://www.nuortennetti.fi/kiusaaminen/

Jos haluat jutella lisää tästä aiheesta tai ihan mistä tahansa muusta, niin meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) voi aina soittaa. Meillä on myös chat ja nettikirjepalvelu. Palvelumme ovat aina luottamuksellisia ja nimettömiä. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Ystävällisin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: En tiiä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top