Menos3lk

Tiiän oon nuori tänne mutta en keksinyt muutakaan paikkaa jonne kirjoittaa! Aloitetaan!
Saavuin tähän maailmaan yhdeksän vuotta sitten terveenä. Nyt olen outo dramaattinen läski! Olen 1,5 vuotta vanhempaa kaveriani yli 10kg Painavempi. juuri tämä kyseinen kaverini on sanonut etten ole laiha. Luulen olevani ylipainoinen! Hän on kyllä aika pieni ja itse olen taas roteva suht lihaksikas läskipallero…
Siirrtään muihin pikkuongelmiin
Haluaisin bestiksen siis oikeesti parhaan ystävän. Tiedän että tämän ikäisenä ei ole kiire hankkia sellaista. Vaikka jollain vuotta minua vanhemmilla tytöillä onkin ainakin viisi bestistä.
Eipä muuta?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei.
Kiitos viestistäsi. Kiva, että päätit kirjoittaa mietteitäsi tänne.

Kirjoitit olevasi yhdeksänvuotias ja näin ollen olet aivan murrosiän kynnyksellä, eikö olekin jännittävää aikaa? Murrosiässä keho muokkautuu paljon ja tämä voikin hämmentää ja ahdistaa montaa. Muutokset näkyvät eri kehoissa eri tavalla koska jokainen keho kehittyy omanlaisekseen. Eikä kehoja siksi kannata verrata toisiinsa, varsinkaan painolukua katsomalla. Sinun kehosi on sinun kehosi ja sellaisenaan riittävä ja kaunis. Sinun kaverillasi tai kenelläkään muullakaan ei myöskään ole oikeutta kommentoida sinun kehoasi tai ulkonäköäsi. Sinulla on oikeus näyttää juuri siltä kuin itse haluat. Älä siis anna muiden määritellä sitä minkäkokoinen sinun pitäisi olla. Kuinka tylsää olisikaan, jos jokainen painaisi saman verran ja näyttäisi aivan samalta? Tärkeintä on, että olisit itse tyytyväinen itseesi. Muista siis puhua itsestäsi kauniisti joka päivä, ja kehua itseäsi peilin edessä.

Kirjoitit myös halusta löytää itsellesi bestiksen. Hyviä kavereita on aina hyvä olla. Kannattaa kuitenkin muistaa, että laatu korvaa määrän. Eli se, että on edes yksi hyvä ystävä, on useimmiten parempi kuin että on monta pinnallista kaveria. Rohkeasti tutustumalla varmasti sinäkin löydät itsellesi bestiksen. Mitä enemmän itsestäsi uskallat antaa, sitä enemmän myös saat ystäviltäsi takaisin. Uusia kavereita tai bestiksen voi löytää vaikka koulusta, harrastuksista tai muista lapsille ja nuorille tarkoitetuista tapahtumista.

Pidäthän itsestäsi hyvää huolta. Olethan sentään oman itsesi bestis, jonka kanssa vietät aikaa ympäri vuorokauden.

Hyvää kesän jatkoa sinulle toivoo,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

~🧡

mä oon ite aikoinaa noin sun ikäsenä ollu melkeempä samas tilanteessa! mun kokoo kommentoitiin tosi paljon joka ajanmyötä ahdisti mua tosi paljon. ylensä nää haukkujat oli ite tooosi pienikokosia(veikkaan et niillä saatto olla sen takii paineita jonka takii halus tuntee olevansa ylempänä haukkumalla muita) joten mä tottakai vertasin niihin itteeni.
mä tein sen virheen etten puhunu mun ajatuksista kellekkään vaan hautasin kaikki sisälleni ja 12-13vuotiaana ne alko paisuu jo ihan yli jollon mun ruokahalu alko kadota ja paino putos ihan liikaa joka ei oo enää tervettä.
Näin myöhemmin aateltuna mä en edes ollut 9vuotiaana mitenkään ”liian isokokonen” vaan se oli lähinnä tunne. Kaikki me ollaan erilaisia ruumiinrakenteelta. On okei olla erilainen, ja niistä voi ajanmyötä muuttuu vahvuuksia!!
Ootko sä koskaan aatellu että koska sulla on kuulemma lihaksikkaampi kroppa kun muilla sä saattaisit olla tosi hyvä monessakin urheilulajissa?🥰
Muista että sä oot hyvä just tollasena ja sun ei kannata tos iässä vielä stressata ulkonäöstä vaikka se onkin joskus tosi vaikeeta. Keskity pikemminkin siihen millanen sä oot luonteeltaan. Kaikille ystävällinen ja helposti lähestyttävä tyyppi saa varmasti paljon kavereita eikä kukaan todellakaan sillon aattele miltä toinen näyttää !!❤️
Hurjasti tsemppii sulle !!🥰❤️

3lk

Vaihoin nimimerkin.
Kiitos vastauksista!❤️❤️

3lk

Oon nyt saanut vähän taakkaa harteille?
Äiti on nyt viimesen kolmen viikon aikana saanut paniikkikohtauksia. Se ramppaa illat terapioissa ja lenkeillä. Iskä vaan ragee kehuu ja motkottaa. Se on tosi huolissaan eikä se osaa tehdä mitään muuta.
Haluan laihtua. [osa tekstistä poistettu] 🤔
PLIISSSS HELPPPP

3lk

On siis se sama tyyppi joka aloitti keskustelun.
Mun äiti on saanu paniikkikohtauksii kuluneen kolmen viikon aikana. Meille tulee 15.9 joku perhetyöntekiä.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei nimimerkki 3lk.

Kiitos viestistäsi. Tosi ikävä kuulla, että äitisi on saanut paniikkikohtauksia. Ymmärrän hyvin, että äitisi vointi huolestuttaa myös sinua ja isääsi, tilanne on varmasti raskas teille kaikille. Onneksi kuitenkin äitisi saa apua, joten toivon, että tilanne paranee ajan kanssa. Saathan sinä myös kotona tarpeeksi huomiota ja huolenpitoa? Entä oletko sinä päässyt juttelemaan tunteistasi ja ajatuksistasi tilanteeseen liittyen jonkun kanssa? Kerroit myös, että teille olisi tulossa perhetyöntekijä käymään. Tosi hieno juttu! Perhetyöntekijä kartoittaa perheen tilanteen ja miettii mitä apuja perhe tarvitsisi. Perhetyöntekijälle kannattakin sinun rehellisesti kertoa miten kotona voit, jotta oikea apukeino löytyy.

Kirjoitit vielä halustasi laihtua. Vaa’an numeroa ei liikaa kannata tarkkailla. Kahden samanpainoisen ihmisen kehot voi näyttää aivan erilaisilta eikä näin ollen itseään kannata vertailla myöskään muihin. Jos lapsi syö perusterveellisesti ja liikkuu ei laihdutukselle ole aihetta. Olet myöskin vielä kasvavassa iässä oleva lapsi ja kehosi tulee vielä murrosiän aikana muokkautumaan paljon. Sinussa ja sinun kehossasi on paljon ihanaa ja rakastettavaa. Eikä kehosi ole pelkkä ulkonäköasia, mieti mitä kaikkea voitkaan kehollasi tehdä! Kannustankin sinua käyttämään kehoasi tavalla joka saa sinut tuntemaan hyvältä ja kehumaan itseäsi joka ikinen päivä niistä asioista.

Tiesitkö, että voit kirjoittaa meille myös nettikirjeitä? Vastaus nettikirjeeseen tulee aina kahden viikon sisällä. Tässä linkki: https://lasten-ja-nuorten.kirjepalvelu.mll.fi/

Hyvää syksyn alkua toivottaa,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

3lk

Alotin tän keskustelun nimimerkillä menos3lk.
Maksaaks noi nettikirjeet?
K I I T O S ku haluutte auttaa!❤️

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei nimimerkki 3lk.

Kiitos taas viestistäsi ja kiva, että kiinnostuit nettikirjepalvelustamme. Nettikirjepalvelu on täysin ilmainen ja voit kirjoittaa nimettömästi ja luottamuksellisesti ihan mistä aiheesta vain. MLL:n kouluttama päivystäjä vastaa kirjeeseen viimeistään kahden viikon sisällä mutta useimmiten vastauksen saa jo aiemmin.

Voit lukea lisää nettikirjepalvelusta täältä: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/tietoa-nettikirjepalvelusta/

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

3lk

Moi

🤗

Moikka ! 🤗

Jos sulla on joku huoli tai murhe, voit aloittaa keskustelun päivystäjä mukana keskustelussa-osioon (Varmaan, en ole ihan varma).
Voit myös mennä juttelemaan Sekasin-chattiin tai Lasten ja Nuorten chattiin tai kuraattorin kanssa tms.

Olen myös tehnyt Apua ja tukea-keskustelun, jossa voi kertoa, jos on joku huoli tai murhe. Vastaan niihin.
Sitä ei ole vielä julkaistu, mutta toivottavasti pian.

Tsemppiä ! 🤗

3lk

Kerroinko jo et mä kävin kuraattorilla viime maanantaina.

Vastaa aiheeseen: Erilainen onnellinen läskityttö
Huomioithan että keskusteluareenan viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Periaatteiden vastaisia viestejä ei julkaista. Työntekijät moderoivat viestit kaksi kertaa viikossa, joten viestisi julkaisemisessa saattaa kestää joitakin päiviä.