Siirry sisältöön

Tietoa nettikirjepalvelusta

Lasten ja nuorten nettikirjepalvelu on sähköinen noutopostipalvelu, josta voit lähettää kirjeen ja käydä lukemassa siihen kirjoitetun vastauksen. Palveluun pääsee mistä tahansa internet-yhteydellä varustetulta tietokoneelta. Kirjeen voi kirjoittaa mihin vuorokauden aikaan tahansa. Kaikki yhteydenotot ovat nimettömiä ja luottamuksellisia.

Luotuasi tunnuksen voit käydä kirjeenvaihtoa MLL:n vapaaehtoisten päivystäjien kanssa. Kirjepalveluun tulleisiin kirjeisiin vastataan saapumisjärjestyksessä. Jos kirjoitat useamman viestin samalla tunnuksella, kirjeisiin vastaavat päivystäjät näkevät aikaisemmat tunnuksella kirjoitetut kirjeet ja siihen tulleet vastaukset voidakseen parhaiten vastata uusimpaan kirjeeseesi.

Kirjoita nettikirje tästä

Kirjeisiin vastaavat MLL:n kouluttamat vapaaehtoiset aikuiset päivystäjät. Päivystäjät saavat työskentelyynsä koulutusta, ohjausta ja tukea.

Meille voit kirjoittaa itsellesi tärkeistä asioista omin sanoin. Jos alkuunpääsy on hankalaa, on alla virkkeen alkuja, joita voit käyttää kirjeesi muotoilemiseen:

”Elämässäni on tällä hetkellä…”
”Juuri nyt ajattelen, että…”
”Suututtaa, koska…”
”Olen surullinen, koska…”
”Miten voisin…?”
”En tajua…”
”Minun on pakko…”
”En kerta kaikkiaan voi…”
”Tunnen, että…”

masentunut mieliala tai ahdistuneisuus
hankaluudet kavereiden kanssa
ihastuminen
viiltely

Kirjelaatikon luomista varten sinun tulee tehdä tunnukset eli keksiä itsellesi nimimerkki ja salasana. Tunnukset eivät saa sisältää erikoismerkkejä, esimerkiksi välilyöntejä. Sallitut merkit ovat kirjaimet a-z, A-Z ja numerot 0-9.

Nettikirjepalvelussa käytetään samanlaista SSL-tekniikkaa kuin esimerkiksi verkkopankit. Lisäksi noudatamme tiukkoja vaitiolo- ja salassapito-ohjeita.

MLL saattaa käyttää kirjepalveluun tulleita kirjeitä tutkimustarkoituksiin. Kirjeitä käsitellään nimettöminä ja henkilöiden tunnistaminen on mahdotonta

Meille tulleita kirjeitä eivät pääse lukemaan muut kuin vaitiolovelvollisuuslupauksen antaneet henkilöt, eikä niitä koskaan julkaista missään.

Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun voi kirjoittaa täysin nimettömänä. Ikäryhmä, sukupuoli, sekä asuinseudun tyyppi pyydetään antamaan vastaamisen taustatiedoksi ja tilastointia varten. Tämän lisäksi vapaaehtoiset eivät tiedä kirjoittajasta muuta kuin nimimerkin ja sen mitä hän kirjeessään kertoo.

Palveluun voi antaa sähköpostiosoitteensa tunnuksista muistuttamista varten. Sähköpostiosoite tuhoutuu heti kun muistutusviesti on lähtenyt, eikä siis koskaan näy kirjeeseen vastaavalle päivystäjälle.

Jos käytät kirjepalvelua yhteiskäytössä olevalta tietokoneelta (esim. perheen yhteinen tai kirjaston kone), kirjaudu ulos palvelusta ja sulje selain lopetettuasi kirjepalvelun käytön.

Aiheeseen liittyvät

Osallistu

Back to top