Siirry sisältöön
Epätoivoinen isosisko

Moi. Mulla on siis yks kaveri jonka isä on jotenkin outo. Tän mun kaverin isä esim rajottaa sitä kenen kanssa se mun kaveri saa viettää aikaa. Esim viime talvena se sano että tää mun kaveri ei enää saa olla tekemisissä yhen tytön kanssa koska se tyttö on lesbo. Lisäksi tää isä laitto tän mun kaverin viime vuonna kotikouluun ettei se saa huonoja vaikutteita. Mä oon nykyään ainoo joka on missään tekemisissä sen mun kaverin kanssa. Mä muutan tänä kesänä ja pelkään että tää mun kaveri jää ihan yksin. Tää mun kaverin isä rajottaa paljon myös lapsiensa pukeutumista ja suomen käyttöä. Tällä mun kaverilla ei saa olla mitään someja ei edes whatsappia. Eikä esim saa ottaa kuvia joissa tää mun kaveri näkyis vaikka ei laittais niitä mihinkään. Tää mun kaveri ei myöskään saa harrastaa mitään. Mä oon ollu jo pitkään huolissani siitä mutta erityisesti nyt muuton lähestyessä.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei ”Epätoivoinen isosisko”!

Kiitos viestistäsi! Ikävä kuulla, että kaverisi on herättänyt sinussa huolta jo pidemmän aikaa.

Jokaisessa perheessä on omat sääntönsä ja rajansa, mutta kaverisi tilanteessa kuulostaa erityisen ikävältä se, että hän on päätynyt tilanteeseen, jossa hän ei ole enää oikein tekemisissä kenenkään kanssa. Oli todella ikävä lukea, että hän ei ole saanut olla tekemisissä tämän yhden tytön kanssa, koska tyttö on kuulunut seksuaalivähemmistöön.

Onneksi ystävälläsi on sinut, vaikutat todella ihanalta ja välittävältä ystävältä. Ymmärrän, että huoli on noussut vielä nyt erityisemmin esiin, kun muuttosi lähestyy. Olisikin tärkeää, että et jäisi huolesi kanssa yksin. Tämä, että kirjoitit tänne asiasta, on hieno ja tärkeä asia, ja tämän lisäksi haluaisin kannustaa sinua juttelemaan asiasta jollekin sinun omalle läheiselle aikuiselle. Huolta voi olla raskasta kantaa yksin, joten se voi joskus edes hieman keventää omaa oloa, jos joku toinenkin tietää asiasta.

Omalle luotettavalle läheiselle aikuiselle on hyvä kertoa mielenpäällä olevista asioista, mutta tällaisista huolista voi mennä juttelemaan myös esimerkiksi koulukuraattorin kanssa. Koulun työntekijät ovat tottuneet kohtaamaan monenlaisia huolia sekä erilaisia perhetilanteita, joten uskon, että koulukuraattori osaisi kuunnella ja tukea sinua tässä asiassa.

Tältä Nuortennetin sivulta voit käydä lukemassa vielä lisää, jos pohdituttaa, miten kaveria voisi auttaa: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/puhu-huolista/apua-kaverille/

Jos haluat jutella tästä asiasta tai jostakin muusta, niin myös meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) voi soittaa. Voit tulla myös chattiin tai kirjoittaa nettikirjeen. Kaikki yhteydenotot ovat aina nimettömiä ja luottamuksellisia. Voit myös vinkata kaverillesi, että meihin voi olla yhteydessä, jos se vain on mahdollista ja hän haluaa jutella luottamuksellisesti jonkun kanssa.

Paljon voimia tulevaan muuttoon!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Huolissani kaveristani

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top