Siirry sisältöön
Lámis olmmoš

Karkaan himast [osa tekstistä poistettu]
Siinä se.
Kaikki helpottuu kun pääsee pois.
Viiltely
masennus
yliajattelu
ahistus
maanisuus
itsetuhoisuus
persoonallisuus häiriö
syömishäiriö
elämä on niiiiiiin helppoo
-miten menee?
minä: hyvin
-okei
minä: sul?
-ihan ok
minä: ootko varma?
-joo
minä: lupaatko?
-joo kaikki on ok, miks jankkaat?
minä: hyvähyvä, jotkut sanoo et niil menee hyvin mut oikeesti [osa tekstistä poistettu]
-miten nii?
minä: ei sitä voi tietää🤷🏼
-okei
minä:joo
nii noin helppoa on sanoa että kaikki on hyvin vaik ei oo.
Eikä ketään kiinnosta ikinä ne vaan kysyy.
emmä mitään muuta haluu [osa tekstistä poistettu]

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos, kun kirjoitit! Moderoin joitakin itsetuhoisuutta kuvailevia kohtia tekstistäsi pois, mutta olen lukenut tekstisi kuitenkin kokonaan.

Minulla heräsi huoli voinnistasi ja haluankin ohjata sinua vahvasti avun piiriin. Vakavien asioiden kanssa ei pidä koskaan jäädä yksin. Joskus se voi olla helpoin ratkaisu vain kertoa muille, että kaikki on hyvin, vaikka todellisuudessa vointi olisi ihan päinvastainen. Vaikka pahasta olosta puhuminen voi tuntua vaikealta, niin puhuminen silti kannattaa. Sinulla on kaikki oikeus saada apua itsellesi ja ihan varmasti on ihmisiä, keitä kiinnostaa vointisi. Vaikka olo tuntuisi kuinka toivottomalta ja olisi paha olla, niin sieltä on mahdollista päästä ylös. Yksin ei kuitenkaan tarvitse jaksaa.

Mainitsit paljon vakavia asioita, jotka vaativat ammattilaisen apua. Saatat ehkä olla jo avun piirissä. Jos saat jo apua, niin toivon, että pystyt ammattilaiselle kertomaan rehellisesti ajatuksistasi ja voinnistasi. Ammattilaisten tehtävänä on auttaa sinua, jotta vointisi voisi mennä paremmaksi. Tie kohti parempaa ei aina ole helppo ja nopea, mutta sinun on kuitenkin mahdollista voida vielä hyvin.

Jos taas et ole avun piirissä, niin haluan kannustaa sinua hakemaan keskustelutukea. Jos olet koulussa, esimerkiksi terveydenhoitaja tai kuraattori ovat ammattilaisia, keiden puoleen voit kääntyä. Apua on mahdollista saada myös omalta terveysasemalta. Lisää ammattilaisten avusta voit lukea täältä: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/tukea-ammattilaiselta/ammattilaisten-apu/

Entä onko sinulla sellaista läheistä, turvallista aikuista, kenelle pystyisit juttelemaan vaikeista ajatuksista? Ammattilaisten tuki on äärimmäisen tärkeää, mutta tärkeää on myös se, että voi tukeutua johonkin omaan läheiseen aikuiseen. Mainitsit lyhyesti, että haluaisit karata kotoa. Luuletko, että pystyisit näistä ajatuksista juttelemaan kotisi aikuisten/aikuisen kanssa? Vai onko kotitilanne sellainen, että tuntuisi paremmalta jutella jonkun kodin ulkopuolisen aikuisen kanssa?

Voit soittaa myös meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111), jos haluat nimettömästi ja luottamuksellisesti jutella tilanteestasi. Voit tulla myös chattiin tai kirjoittaa nettikirjeen. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Ansaitset saada apua ja voida hyvin. Ethän siis jää yksin!

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Suonjar❤️💚💛💙

Tiiän, että kaikki näyttää ny huonolta, mutta asiat voi vielä joskus olla paremmin. Voisitko kertoo, mistä toi kaikki ahistus ynnä muu johtuu? Onko sua kiusattu? Onko susta maailmantilanne niin huono? En voi tietää, miltä susta tuntuu, en voi samaistuu, mutta haluun auttaa! Sä et ole yksin! Jos ei muuta, minä olen täällä. [Osa tekstistä poistettu]

PS. Lámis olmmoš on musta vähän halveksuvan kuuloinen ilmaus, koska eiks sen suora käännös oo ’rampa ihminen’, vaikka invalidiahan se meinaa.

Vastaa aiheeseen: Hyvin menee

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top