Siirry sisältöön
9lk

Oon tällä hetkellä 16v tyttö ja käyn ysiluokkaa, ens vuonna olis lukio edessä. Oon kuitenkin jo jostain 9-vuotiaasta asti miettinyt mahdollista armeijaan menoa vapaaehtoisena ihan vaan, koska oman maan puolustaminen olis hienoa. Nythän se ajankohta on jo suhteellisen lähellä, jos lukion päättymisen jälkeen sinne hakis. Partiotaustastakin olis varmaan hyötyä, kun tälläkin hetkellä johdan omaa ryhmää siellä ja oon oppinut siellä kaikennäköstä ensiavusta tulentekoon.

Mutta siis onko täällä muita tyttöjä, jotka mahdollisesti olis menossa armeijaan tulevaisuudessa? Tai jo mahdollisesti armeijan käyneitä? Salaa oon toivonut, että asepalveluksesta oltaisiin tehty pakollinen jo naisillekin muttei oo vielä näkynyt. Tiiän, ettei tää oo välttämättä oilea paikka kirjoitella tälläsiä, mutten parempaakaan keksinyt

Kissuli

Moi! Itsekin olen ysillä ja armeijaa on tullut mietittyä. Ehkä se ei olisi juuri minulle oikea paikka, mutta uskon, että se olisi hieno kokemus ja kannustan sinua armeijaan menemään, jos siltä tuntuu. Tässä ei kuitenkaan ole mitään kiirettä vielä päättää 💞💞 (ps. mielestäni Yle Areenasta löytyvä Naissotilaat-sarja antoi hyvää kuvaa armeijasta ja jos et kyseistä sarjaa tunne, suosittelen)

🌈rainbow🌈

Moi!
Oon miettiny armeijaan menoa.
Tosin sitten tulevaisuudessa, kun oon vielä aika nuori.

Mutta ihanaa, että oot ajatella armeijaan menoa ja uskon että partiosta on hyötyä! :)

Tsemppiä! <3

Suonjar

Olisihan se ihan kiva mennä armeijaan sitten sen ikäsenä.

moms spaghetti

ite oon aina halunnu käyä armeijan:)
mun mielestä asevelvollisuus pitäis olla kaikilla, mutta jos meillä kaikilla olis asevelvollisuus, ja yhtäkkiä syttyis sota, nii mikä olis lasten kohtalo?

ajatellan sellanen tilanne, että suomessa ois yhtäkkiä sota, kaikilla suomessa asuvilla ihmisillä ois asevelvollisuus, ja niitten pittää mennä sotaan. noh, sitten jos siellä on joku lapsi, ja hänellä ei olis isovanhempia, sisaruksia tai tuttuja, nii ne lapsethan jäis ilman vanhempia.
tää on vähän ristiriitanen kysymys, kaikilla kyllä pitäis olla asevelvollisuus 💚🖤:)

.

Moms spaghetti: Kyllä myös sinne sairaalaan ja tämmösiin paikkoihin tarvitaan porukkaa. Eli sodan käynti ei ole pelkkää aseella menoa metsässä ja ampumista, vaan myös kotihuoltoa pitää olla.

En tarkoittanut tätä pahalla, ajattelin vaan sanoa.

tuleva muusikko

ite oon 7lk ja jo muutama vuosi takaperin ajatellut menoa armeijaan. mutta siitä vielä epävarma.
vielä on aikaa miettiä.

15-vuotias partiopoika

Suosittelen, että menet vapaaehtoiseen palvelukseen, jos se tuntuu hyvältä vaihtoehdolta. Itsekin olen katsonut nimim. Kissulin vinkkaaman sarjan Yle Areenasta ja suosittelen sitäkin sinulle.

Naisilla on vieläpä alussa useampi viikko aikaa lähteä pois halutessaan. Varusmiespalveluksessa saat majoituksen, muonituksen, terveydenhuollon ja käytännössä kaiken, mitä tarvitset elämiseen. Saamastasi koulutuksesta on hyötyä myös myöhemmässä elämässä.

Partiotaustasta on ehdottomasti hyötyä. Olen kuullut, että sudenpennutkin laittavat teltan pystyyn paremmin kuin alokkaat. Käytännön taitojen lisäksi johtamiskokemuksestasi voi olla hyötyä, jos hakeudut johtajakoulutukseen.

Hienoa, että olet pohtinut vapaaehtoisen palveluksen suorittamista. Maanpuolustus on tärkeä asia ja isänmaamme tarvitsee sinun kaltaisiasi.

Juu

Olen miettinyt asiaa itsekin. Ennen olin ehdottomasti ajatusta vastaan enkä missään nimessä halunnut inttiä käydä mutta nyt peruskoulun loputtua on alkanut kiinnostelemaan. Voisin myöskin lukion jälkeen hakea.

Vastaa aiheeseen: Kannattaisko käydä armeija?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top