Siirry sisältöön
Tytsy12

Tos pari kuukautta sit mua ”painosti” yks sellane jätkä lähettää rintakuvii ja tottakai tyhmän menin lähettää niis siis ei näkyny mun naamaa ja nyt en oo tän pojan kaa missää tekemisis. Mitä teen et ku onks kukaa muu tehny ja pääseks täst paineest mitekää pois?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Moikka!

Kiitos viestistäsi!

Ihan ensimmäisenä haluan sanoa, että sinä et ole toiminut mitenkään tyhmästi. Poika ei ole kuitenkaan toiminut oikein, jos hän on millään tavalla painostanut sinua. Joskus voi tulla eteen tilanteita, joissa on syystä tai toisesta vaikeaa kieltäytyä, vaikka epäröisikin. Joskus voi tulla myös tilanteita, jossa asia alkaa vasta jälkikäteen kaduttamaan tai mietityttämään, eikä sekään tee kenestäkään tyhmää. Uskon myös, että et varmastikaan ole tämän kokemuksen kanssa yksin. Olet muuten toiminut tosi hienosti suojaamalla itseäsi huolehtimalla, ettei kasvojasi näy kuvassa.

Paljastavien kuvien lähettämisessä ei ole mitään väärää, jos se on kummallekin osapuolelle ok – eli kuvan vastaanottaja on antanut luvan kuvan lähettämiselle ja kuvan lähettäjä lähettää kuvan omasta halustaan. Jos kuitenkin esimerkiksi kuvan lähettäjä yhtään epäröi tai kieltäytyy kuvan lähettämisestä, niin on väärin, jos kuvan pyytäjä alkaa asiasta yhtään painostamaan.

Yleisenä tietona haluan vielä lisätä muitakin lukijoita ajatellen, että on hyvä huomioida, onko kuvien pyytäjä/lähettäjä saman ikäinen kuin itse, vai onko kyseessä aikuinen. Jos kuvien pyytäjä/lähettäjä on aikuinen, niin silloin tämä aikuinen toimii aina laittomasti, vaikka nuorempi osapuoli olisikin asiaan ollut suostuvainen. Laitonta olisi myös lähteä levittämään toisen kuvaa ilman lupaa ja jos näin kävisi ilmi, niin sellaisesta voi tehdä rikosilmoituksen.

Täällä Nuortennetin sivulla on vielä lisää tietoa itse tuotetusta seksuaalisesta materiaalista: https://www.nuortennetti.fi/netti-ja-media/seksuaalinen-hairinta-netissa/itse-tuotettu-seksuaalinen-materiaali/

Jos asia kovasti vaivaa, niin siitä voi olla myös hyvä jutella jonkun luotettavan aikuisen kanssa. Se voi joskus myös keventää oloa, jos voi jakaa asian jonkun kanssa, kuten olet nyt hienosti tehnyt jo kirjoittamalla tänne Nuortennettiin. Asiasta voi kertoa joko omalle läheiselle, jos se tuntuu hyvältä, tai sitten vaikka koulukuraattorille tai oman paikkakunnan nuorisotyöntekijälle.

Meille voi soittaa myös ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111), tulla juttelemaan chattiin tai kirjoittaa nettikirjepalveluun. Voit jutella nimettömästi ja luottamuksellisesti mistä aiheesta tahansa. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Ystävällisin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Kuvien lähettely

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top