Siirry sisältöön
SpageLi🏳️‍🌈

eli siis, yli vuos sitte aloin laihduttaa, en osannu olla omas kehossa ja vertasin itteeni muihin.
[osa tekstistä poistettu]

sitten tuli se päivä, jolloin jouduin kertomaan vanhemmilleni, kuinka paha olo mulla oli/on.
puhuminen ei oo ikinä tuntunut niin pahalta, ja raskaalta (tämä tapahtui tammikuussa) vanhemmat sanoi ” hankimme sulle kuraattorille ajan” noh tässä ollaan, ei vieläkään mitään kuraattorin aikaa.
silloinen tavoitteeni oli olla parantunut huhtukuuhun mennessä.
kirjoitin mummolleni kirjeen, jossa kerroin kuinka vaikeaa elämä oli, yhtenä päivänä hän otti sen kanssani puheenaiheeksi.
mummo tunsi suruni, ja sanoi olleensa itse vakavasti masentunut.
jotenkin en halua enää puhua vanhempien ja mummon kaa masennuksest, koska aihe on niin arka, ja en vaan halua puhua, se tuntuu vaikealta. [osa tekstistä poistettu]

mua myös huolettuttaa äitini juominen, vanhemmat meni rannalle kun taas minä menin kaverilleni, kun isäni tuli kotia, oli äiti jäänyt kaverinsa tykö juomaan. no en saanu unta ja mamma tuli joku puol tuntii sit kotia ja herätti isin, ymmärrän. ja se ois taas viikonloppuna menosaa juhlimaan, kun näkee kuulema jotain ”ritvaa”(nimi muutettu :3)
onneks oon mummolla.
apua/vertaistukea?
(pahoittelut pitkästä viestitsä🦖)

Nuortennetin ylläpito

Hei SpageLi🏳️‍🌈,

Kiitos kun kirjoitit tänne! Olet todella rohkea, kun olet uskaltanut kertoa omasta pahasta olostasi, vaikka se on tuntunut vaikealta. Moderoin osan tekstistä pois, mutta olen lukenut viestisi kokonaan.

Ensinnäkin pahoittelut, että olet joutunut hieman odottamaan viestisi julkaisua ja siihen vastaamista. Kesän aikana nopein apu löytyy Lasten ja nuorten puhelimesta (p. 116 111) ja chatista, jotka päivystävät joka päivä klo 17–20. Yhteystiedot löydät täältä: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/ On todella tärkeää, että pääset juttelemaan luotettavan aikuisen kanssa ja saat tukea.

Todella ikävää kuulla, että olet joutunut kokemaan pelkoa ja pahaa oloa kotonasi. On ymmärrettävää, että vanhemman alkoholin käyttö herättää turvattomuutta – kodin pitäisi olla paikka, jossa voimme olla turvassa ja rentoutua. Hienoa, että olet kuitenkin uskaltanut puhua mummollesi masennuksesta ja hän on tukenut sinua. Ehkä mummosi voi auttaa myös kuraattorin ajanvarauksessa?

Surullista kuulla, että et ole kokenut oloasi hyväksi omassa kehossasi ja olet sen takia ryhtynyt laihduttamaan. Sanoit viestissäsi, että vertasit kehoasi muihin. Linkkaan tähän tekstin, joka muistuttaa siitä, että olemme kaikki ainutlaatuisia ja omannäköisiä, ja hyviä juuri sellaisina kuin olemme: https://www.nuortennetti.fi/mieli-ja-keho/mielen-hyvinvointi/hyva-mina/ulkonakopaineita/

Laitan alle myös linkin liittyen siihen, jos vanhempien päihteiden käyttö huolestuttaa. Toivottavasti näistä on sinulle tukea.
https://www.nuortennetti.fi/mieli-ja-keho/paihteet/jos-perheenjasenen-paihteidenkaytto-huolestuttaa/

Muista, että olet arvokas juuri tuollaisena ja ansaitset saada tukea itsellesi. Apua on saatavilla, ethän jää yksin <3

Lämpimin terveisin,

Nuortennetin ylläpito

Vastaa aiheeseen: mä haluun vaan luovuttaa!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top