Siirry sisältöön
Aina yksin :(

Moooi… tai oikeestaan Plääh! Ei koskaan mitään tekemistä ku ei oo kavereita eikä mitään :(
Juttukamuu vaa etin ku tykkään jutella mut ei oo ketään kenen kaa vois :[
Elämä on noin muutenki tylsää eikä oo oikei paljoo elämänhalui enää :/
En tiiä et miten niinku muut toimii siinä tilanteessa jos vaa haluis olla jonkun kaa mut kukaan ei oo kiinnostunu asiasta

Eikä ny väkisin kannata kavereita hankkii ku siitä ei koidu kuitenkaa mitää hyvää

Oispa joku jonka kaa vois vaa vaikka jutella Wapis tai jotai

Muttakun ei oo! Eikö kenelläkää oo samalaista fiilistä ollu?

Et sut vaa jätetää kaikkien porukoitten ulkopuolelle esim koulussa ja sit vaa lähet laitat vaa kuulokkeer korville ja meer istuu rajan viereen jolleki kivelle miettii et miks mun pitää elää ja mikä mun tehtävä on maapallolla? Miks mä ylipäänsä oon täällä? Mieli maassa ja yksin. Aina. On siinäki elämä. Kuka semmosen elämän haluis? Et sä. Etkö varmaan kyl säkään. Enkä usko sustakaan…

Miks? Se on se kysymys joka vaa pyörii kehää päässä eikä anna sun olla rauhassa.

Miks? Miks mä oon täällä enkä kotona?
Miks mua hylseksitään?
Mitä mun on tarkotus tehä?
Olla vaan ku mitään ei olis? Tai joo, niinhän mä oon koska mulla ei oo mitään. Kerran saanu kaverin mut se oliki vaa semmone ”feikkikaveri”
Se oli viimenen pisara.

Se riitti mun tunteille

Masennus varmaan iskee kohta

[osa tekstistä poistettu]

Joskus on silti niitä hyviä hetkiä jonka takia haluun vielä elää ainaki hetken

[osa tekstistä poistettu]

Nii. Siinä on mietittävää…

Eikai täs muuta… Onko yhtään kohtalotovereita? Eikö? Ai? On vai? Säkö? Aa.. no sitte.. [osa tekstistä poistettu]

See ya

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei.
Kiitos viestistäsi. Ymmärsin kirjoituksestasi, että koet itsesi yksinäiseksi ja kaipaisit kaveria, jonka kanssa jutella ja viettää aikaa. Hyvä, että lähdit hakemaan asiaan vertaistukea ja purkamaan mieltäsi kirjoittamalla.

Kaverisuhteet ovat tärkeitä, ja ymmärrän hyvin, että sellaista kaipaat. Se, että sinut jätetään porukoiden ulkopuolelle ei missään nimessä ole sinun syytäsi ja toivonkin, että kertoisit asiasta, vaikka opettajallesi jos tätä tapahtuu. Opettajalla on aina velvollisuus puuttua tämän tyylisiin tilanteisiin.
Mietit paljon miksi kysymyksiä viestissäsi, joita voi myös olla hyvä pohtia. Mutta muista, että itseään ei kannata syyttää siitä, että on yksin. Sinä olet arvokas ja ansaitset tulla kohdelluksi hyvin ja saada hyviä kaverisuhteita. Voisitko kenties myös miettiä kuka sinua voisi auttaa löytämään uusia kaverisuhteita? Kouluissa on usein tukioppilaita, joiden tehtävänä on edistää kouluviihtyvyyttä ja kaverisuhteita. Heihin voi olla yhteydessä, vaikka juuri tämän asian suhteen.

Kavereita voi saada myös vaikka jonkun harrastuksen tai toiminnan kautta. Voisitko miettiä asioita, joita tykkäät tehdä. Saisitko siitä esimerkiksi harrastuksen itsellesi? Jos et omaa juttua ole vielä löytänyt, kannattaa rohkeasti kokeilla vaikka jotakin uutta harrastusta, joka voisi kiinnostaa. Harrastuksen myötä löytää ihmisiä, joilla on samoja kiinnostuksenkohteita, ja näin voi olla helpompi löytää myös juttukavereita, joiden kanssa voi viettää aikaa myös harrastuksen ulkopuolella. Tai onko paikkakunnallasi nuorisotilaa, jonne voisit koulun jälkeen tai iltaisin mennä tutustumaan muihin nuoriin? Nuorisotyöntekijät nuorisotiloilla auttavat sinua mielellään tutustumaan muihin nuoriin.

Kiva, että lähdit hakemaan vertaistukea myös täältä keskustelupalstalta. Tiesitkö, että Nuortennetti ylläpitää myös ryhmächattiä torstaisin klo 16–17.30 sinne voit tulla ihan nimettömänä puhumaan muiden nuorien kanssa.

Kavereiden löytäminen ei aina ole helppoa ja huonojakin kokemuksia voi tulla, niin kuin itsekin kirjoitit omastasi. Koskaan ei kuitenkaan saa antaa periksi. Sinussa on paljon kiinnostavia asioita, joista moni ei tiedä ennen kuin sinuun tutustuu. Muista antaa suhteille aikaa, hyvät ystävyyssuhteet syntyvät hitaasti.

Nuortennetistä löytyy myös tietoa ja vinkkejä, miten löytää kavereita. Voit käydä lukemassa tekstit näiden linkkien kautta: https://www.nuortennetti.fi/ihmissuhteet/kaverit/ei-kavereita/ & https://www.nuortennetti.fi/ihmissuhteet/kaverit/artikkeli-etta-olisi-joku-jolle-puhua/

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Mikä on mun tehtävä maailmassa?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top