Siirry sisältöön
rainbow

Nii…
Ite käytän she/he/they, eniten tykkään ”they/them” pronomineist, mut he ja she on myös fine<3

🤡

Mä käytän he/they. Mä oon syntynyt tytöksi mutta viime vuonna tajusin että mä oon transpoika. Mä en oo tullut kenellekään kaapista ulos koska mun perhe on transfobinen. Mä joudun laittamaan kaikkiin someihin (esim instagram) että mun pronominit on she/they, vaikka mä vihaan että musta käytetään she pronomineja.
Mä luin jostain netistä, että pronominit järjestetään parhausjärjestyksessä (huono selitys, mun aivot ei toimi tänään). Eli jos mun pronominit olisi they/he, mä tykkäisin enemmän they/them pronomineista mutta he/himkin käy. Mun pronominit on siis he/they, koska mä tykkään enemmän että musta käytetään he/him.
Eli olisikohan sun pronominit they/she/he?

Just Me✨

Rainbow mulla samat ku sulla😅😊
Ei tarvi muuta selittääkään

Suonjar🌈

Mulla on she/her//they/them. Toisaalta ei sillä oo mulle nii välii, koska en koe omaa sukupuoltani sillee tärkeenä, vaikka oonkin selkeästi naispuolinen (okei ehken NIIN selkeästi, mut iha sama). Ja sitäpaitsi me ollaan Suomessa, meillä on vaan hän/hänet.

Huoh

Taas otettu mallia jenkeistä🙄

Alieni

Mie käytän She/They, kun siis olen demigirl ja miulle se meinaa niinku joo oon nonbinary mutta oon niin feminiininen.
jos tuo nyt käy järkeensä 😅

Alieni

hei Huoh.

jos ei oo mitään kilttiä sanottavaa niin ehkä ei kannata sanoa, toki suomessa on sananvapaus mutta oliko pakko ottaa juuri tämä harmiton keskustelu ja tulla läväyttämään tuo. jos et ikinä olisi klikannut itseäsi tänne keskusteluun, ei olisi tuotakaan kiertotie ilkeämielistä juttua tarvinnut kirjoittaa.

rainbow

Moi Huoh, mitä tarkotat?
Kyllä kaikilla on pronominit, niinkun sullakin😊 Ja hyvä olis tietää muitten, koska jos nyy vaikka jenkkeihin menee tai puhuu toisesta mutta käyttää enkkua.
Ja jos nyt on niiiin vakavaa niin voit ihan suraan sanoa, että olet transfoobikko.

hän

Tässä oli ilmeisesti kyse persoonapronomineistä, joita keskustelijat toivoisivat itsestään käytettävän yksikön kolmannessa persoonassa.

Itse toivon että suomeksi minusta käytetään ”hän”-pronominia oikein taivutettuna.

Ruotsissa, englannissa, venäjässä ja muissa kielissä, joissa on pronominit sukupuolen mukaan, toivon itsestäni käytettävän maskuliinista pronominia he, han, он jne.

Jos joku jotenkin sattuu erehtymään sukupuolestani ja käyttää feminiinistä pronominia niin tuskin sitä huomaan pronoministä ja vaikka huomaisinkin, en viitsisi korjata asiaa, saati pistää pystyyn ohjelmanumeroa väärän sukupuolen pronoministä.

Monesti puhekielessä ystävien kesken minusta käytetään myös ”se”-pronominia, mikä ei haittaa minua sekään, vaikka pronomini onkin tarkoitettu eläimille ja elottomille asioille.

Joku monikon kolmas persoona on sitten eri asia, en minä mikään keisari kuitenkaan ole.

⭐🔷️Kristallienkeli🔷️⭐

Se/hön.

saturnuksen_kuu_nro_6

Käytän pääasiassa she/her pronominia mut they/them on kans fine, Ja oon siis biologisesti tyttömutoon bi ;)

:D

Ite haluan et tyypät käyttäs musta she/her/they/them :)

Spageli

Joskus ehkä pari vuotta sitten oli joku she/they tai jotai sinnepäin , mutta nykyään she/her… en oikeestaan enää ymmärrä tätä pronomini hommaa jos totta puhutaan.
Sanon suoraan että nää pronomini hommat on menny ehkä vähän yli.

🦋

she/her

Ihmeinen

Yhtenä päivänä she/her, toisena they/them , he/they, they/he, they/she jne….
olen sekava ja tiedän sen

Vastaa aiheeseen: Mitä pronomineja käytät?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top