Siirry sisältöön
Nimetön

Mun isovanhemmat asuu eri kaupungis aika vanhas talos. Niiden talo on semmonen pimee ja aivan täynnä tavaraa. Haluisin jotenkin pitää enemmän yhteyttä niihin mut edellämainituista syistä sinne ei hirveen usein voi mennä eikä siellä oikein viihdykään. Puhelimessa ne ei oikein osaa puhua, siis että heille se ei ole luontevaa ja mieluiten puhuvat nopeasti. Mä taas inhoon puhelimes puhumista muuten vaan ja heillä ei ole tietokonetta eli sähköpostitkaan ei oo vaihtoehto. (Ja tekstarit liian kalliita, whatsappia heillä ei tosiaankaan oo) Joskus haluisin lähettää niille postia koska tykkään lähettää vanhanajan postia, mut en ees tiiä mitä siihen kirjottaisin, enkä tiiä haluisko ne lähettää mulle postia takasin. Ne ei tykkää käydä meillä koska ne pelkää autoilua eikä uskalla jättää taloa yksin koska sielä vois putket pettää tms (kuten sanoin, se on vanha talo).
Jotenkin kuitenki haluaisin pitää yhteyttä, koska lets be honest, ei ne tuosta enää nuorene ja olis kauheeta jos toinen/molemmat kuolis tilanteessa jossa me nähdään vaan harvoin. Ja muutenkin mä tykkään mun isovanhemmista.
Onko kellään ideoita miten pitää heihin yhteyttä?

HotChocolate

Heippa! :)

Ekaksi, tosi herttaista että haluat pitää yhteyttä isovanhempiisi! Usein ihmiset ottavat sukulaiset ja miksei muutkin läheiset melkein itsestäänselvyytenä ja varsinkn kun isovanhemmat on usein vähän iäkkäämpiä, tajuaa vasta myöhemmin miten kivaa olisi ollut puhua ja vaan olla.

Mainitsemasi ns. ”etanaposti” ei kirjeposti on tosi hyvä idea, harvemmin sitä enää lähetetään mutta se on tosi hyvä ja kiva keino olla yhteydessä jos ei nettiä tms, välttämättä käytä.
Uskon että isovanhempasi haluavat lähettää sulle takaisin postia ja aina ei tarvitse olla sen ”kummempaa” asiaa, voi lähettää vaikka pari valokuvaa kirjekuoressa tai postikortin lomalta tai muutrn vaan tervehdyksenä.
Kirjoittaa voisit vaikka ihan normaaleista asioista kuten miten sulla menee, onko jotain erikoista käynyt sulle ja kysyä heidänkin kuulumisia. Mukanahan voi lähettää myös muita juttuja, piirustuksia, pieniä kevyitä käsitöitä tms. pienenä lahjana!

Kasvokkain voisitte vaikka tavata menemällä jonnekin (puisto, elokuvat tms) ja voisitte sopia asiat niin että joku jää sinne isovanhempiesi taloon ”vartioimaan” että kaikki on kunnossa.
Vaikka joku muu sukulainen tai parempi tuttu?
Ja voisithan tietty kokeilla mennä kyläänkin, uskon että viihtyvyys lisääntyy kun alatte tekemään yhdessä jotain kivaa?
Tietty jos välimatka on kovin pitkä ihan joka viikonloppu ei välttämättä onnistu, mutta välillä!

Tuli vielä mieleen että jos heillä olisi joku läheinen tuttu jolla sitten olisi tietokone, voisit lähettää sitä kautta heille viestiä ja tuttu sitten näyttäisi viestin heille? Vähän monimutkainen idea mutta uskon että siitäkin tulisi toteutuskelpoinen :)

Paljon siunausta sulle ja isovanhemmillesi, olkaa ihmiset kiitollisia jos teillä on vielä isovanhemmatkin elossa, esimerkiksi minä en ole koskaan edes tavannut paria isovanhempaani :)

Vastaa aiheeseen: Miten pitää yhteyttä isovanhempiin?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top