Siirry sisältöön
Moi

Eli siis oltais menossa Italiaan kesällä ja haluisin käyä siellä kaikissa kaupoissa esim. Sephorassa. Niin tartteisin nyt 300€ shoppailu rahaa koska vanhemmat antaa 100€. Niin oisko kellää ideoita miten 13 vuotias vois kerää 300€ 2 kuukaudes?

Dream🥀4ever

Noh mun käteis raha tilanne on periaatteessa 0 € että en varmaa oon se paras neuvoja (koska lol tuhlaan mun kaikki rahat heti ), mutta yritän kuitenki.
Ainaki kannattaa säästää rahaa ja välttää esim turhia ostoksia, sit tarjota esim tutuille jotain siivous apua rai tarjoutua vaikka pesemään sun tuttujen auton. Sit voit kans perustaa jonku oman pienyrityksen esim koru kaupan tai myydä vaikka keksejä :).
Sit jos saat vaikka viikko rahaa niin laita ne säästöön.
Ja on varmasti vielä monii muita tapoja tienata rahaa mutta en nyt keksi enempää joten joo toivottavasti autoin.

✨️💕❤️Joku tyyppi❤️💕✨️

Tässä ideoita:

Voit vaikka myydä yksin tai kavereiden kanssa jotain, esim. herkkuja. Silleen olen ainakin itse tienannut paljon rahaa. Kantsii kokeilla, koska se on oikeesti hauska ja helppo tapa saada rahaa.

Jos sulla on vaikka tulossa synttärit, niin jos saat rahaa lahjaksi niin voit säästää ne.

Ja hyvää Italia-matkaa💓💓

Läää

Ulkoiluta vaikka jonkun koiraa.

goldrose

tarjoudu auttaan sukulaisia tai naapureita kotitöissä, pistä kaikki rahat säästöön ja sit ois ollu varmaan ihan hyvä hakee niihin ”tutustu työelämään ja tienaa”-pätkille

Verkkari

Heippa!

Italian loma kuulostaa ihanalta piristykseltä kesään ja kerroitkin, että tarvitsisit vinkkejä, miten saisit kerättyä reissulle shoppailurahaa.

Yksi vinkki kerryttää matkabudjettia on säästää rahaa, jos saat esimerkiksi viikkorahaa. Täältä voit lukea tarkemmin erilaisia Nuortennetin vinkkejä, miten saat säästettyä rahaa: https://www.nuortennetti.fi/arki/raha/vinkkeja-rahansaastoon/

Voit myös pohtia, onko sinulla mahdollisesti jotain tarpeetonta tavaraa, kuten kirjoja, leluja tai vaatteita, joita et käytä enää? Jos vanhempasi antavat luvan, voisi omien tarpeettomien tavaroiden myyminen kirpputorilla tai nettikirppiksillä olla yksi vaihtoehto saada säästöön rahaa.

Toinen vaihtoehto on tehdä töitä, jota kautta saat kerrytettyä rahaa lomaa varten. Voit kysellä tuttavilta, sukulaisilta tai naapureilta tarvitsevatko he apua esimerkiksi pihatöissä, kaupassa käynnissä, ikkunoiden pesussa, koiran ulkoituksessa tai muussa askareessa, josta voisit saada rahallisen korvauksen. Jos harrastat jotain, niin voisitko kysyä harrastusyhdistykseltä tai omalta ohjaajaltasi, onko heillä tarjota osa-aikaista tai keikkaluontoista työtä apulaisena tai ohjaajana?

Voit myös hakea töihin esimerkiksi 4H-yhdistykseen, jotka työllistävät erityisesti 13-17-vuotiaita nuoria erilaisiin työtehtäviin, kuten kerho- ja leiriohjaajiksi. Tsekkaa täältä sinua lähin 4H-yhdistys: https://4h.fi/jasenyys/loyda-oma-4h-harrastuksesi/
Lisäksi voit halutessasi voit perustaa oman 4H-yrityksen sinua kiinnostavan työn ympärille, kuten pyörähuoltoon, siivoukseen tai leivontaan. Tästä saat tietoa 4H-yrityksen perustamisesta: https://4h.fi/tyo-ja-yrittajyys/perusta-oma-4h-yritys/

Lisää vinkkejä nuorten työpaikoista ja työnhausta voit lukea Nuortennetin artikkelista: https://www.nuortennetti.fi/koulu-ja-tyo/tyo/mista-toita/

Toivottavasti lomasi on rentouttava ja ikimuistoinen, oli budjettisi sitten minkä kokoinen tahansa :) Tsemppiä matkabudjetin keräykseen ja iloista viikkoa!

Vastaa aiheeseen: Miten saan rahaa?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top