Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Vinkkejä rahansäästöön

Hyvin usein nuorilla kuluu todella paljon rahaa uusiin vaatteisiin, meikkeihin, nikotiinituotteisiin, herkkuihin ja energiajuomiin.

Tässä vaiheessa onkin hyvä muistaa että ei kannata ostaa kokoajan uusia vaatteita kaupasta vaan miettiä mitä vaatetta oikeasti tarviten ja mistä saisin sellaisen halvemmalla ja vastaus on että kirpputorilta löydät halvalla ja kierrätettyjä vaatteita ja säästät luontoa.

Nikotiinituotteista ja energiajuomista kannattaa päästä mahdollisimman pian eroon jos sellaisia käytät koska sinä et tarvitse niitä mihinkään. Energiaa saa hedelmistä muista terveellisistä ruuista ja nikotiinia et tarvitse mihinkään.

Herkkujakaan et tarvitse joka päivä vaan kannattaa ottaa tavaksi alkaa pitää kerran viikossa herkkupäivä.

Helppoja tapoja säästää löytyy monia esim. Osta vain tuotteita ja asioita joita todella tarvitse ja kannattaa ainakin vaatteita ja huonekaluja etsiä käytettynä niin säästät luontoa siinä samalla. Käytettyjä vaatteita ja huonekaluja löydät parhaiten erilaisilta nettisivuilta ja kirpputoreilta.

Säästötili on kanssa kätevä ratkaisu, jonne voit  aina kun saat rahaa niin laittaa vähän säästöön pahan päivän varalle.

Pelikoneilla ei kannata pelata koska ne vievät sinulta enemmän rahaa kuin antavat.

  • Laita hieman rahaa säästötilille tai jos sellaista ei ole, niin vaikka säästöpossuun ja ”ylimääräiset” rahat joita et laita säästöön ovat käyttörahoja.
  • Vertaile hintoja kaupoissa.
  • Osta kerralla kestäviä tuotteita, niin niitä ei tarvitse olla kokoajan ostamassa.
  • Kun olet ostamassa jotain, mieti tuleeko sinun käytettyä sitä vai käytätkö vain kerran ja sen jälkeen se jää kaappiin lojumaan.

Mitä vinkkejä sinulla olisi rahan säästämiseen liittyen? Lähetä ne meille ”Lähetä mediatuotoksesi Nuortennettiin” linkin kautta. Linkin löydät alta.

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Back to top