Siirry sisältöön
alexx

Siis täs lähiaikoin mu ”kaveri ns. syrjii mua sil taval et esim. meen kaveri porukkaan ni HETI!! sielt se vaa hakkaa tai tönii, joka ei ole yhtään kivaa. Ja siis masennus mulla on myös [Osa tekstistä poistettu] Tiedän oon 11 ja oon aika nuori mutta tuntuu vaa siltä etten jaksa vaa enää yhtään. Koulupäivät ja kaikki ns. hauskat jutut ei tunnu miltään. Itken joka ilta ittenu uneen murheiden ja kavereitten ja muunki takii. :)

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Olipa hyvä, että kirjoitit tänne! Oli todella kurja kuulla, kuinka kaverisi on kohdellut sinua huonosti ja kuinka henkinen vointisi on ollut myös huono.

Kaikenlainen syrjiminen, hakkaaminen ja töniminen on kiusaamista, johon pitäisi ehdottomasti puuttua aikuisten toimesta. Usein kiusaaminen kertoo siitä, että kiusaajalla itsellään on paha olo, eikä kiusatuksi joutuminen ole koskaan kiusatun syytä.

On surullista kuulla myös, että olet masentunut ja itsetuhoinen. Kun on vaikeassa tilanteessa, niin silloin olo voi olla ymmärrettävästi kurja ja toivoton. Omien vaikeiden tunteiden ja ajatusten kanssa ei kuitenkaan kannata jäädä yksin. Miltä sinusta tuntuisi kertoa kiusaamisesta sekä masentuneisuudesta ja itsetuhoisuudesta jollekin läheiselle, turvalliselle aikuiselle? Oman lähipiirin aikuisen (esim. huoltajan tai sukulaisen) on hyvä olla tietoinen ajatuksistasi, jotta hän pystyisi olla tukenasi. Myös koululla on hyvä mennä juttelemaan esimerkiksi opettajalle, kouluterveydenhoitajalle tai koulukuraattorille.

Joskus puheeksi ottaminen voi tuntua vaikealta ja jotkut voivat kokea esimerkiksi asioista kertomisen viestin tai kirjeen välityksellä helpommaksi. Voit myös kokeilla Nuortennetin ”Huoli puheeksi” -lomaketta: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/puhu-huolista/huoli-puheeksi-lomake/ Riittää, että täytät lomakkeesta oikeat kohdat ja näytät sen haluamallesi aikuiselle.

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (p. 116 111) sekä chat ja nettikirjepalvelu: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/ Palveluissamme pystyt anonyymisti juttelemaan ihan mistä aiheesta tahansa.

Vaikka nyt olo tuntuisi toivottomalta, niin asioilla on mahdollisuus muuttua paremmaksi. Ethän jää yksin! <3

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Moi haluaisin neuvoi

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top