Siirry sisältöön
5lk tyttö

Moikka!
Mua on ruvettu ahistelemaan tai silleen koskettelemaan mun reisiä kun istun, ja nostelemaan mua ilmaan kun ope ei kato välkällä. Se on ihan kauheen ahistavaa ja sit kun en oikee uskalla kertoo kellekkään.

Eli olin koulussa, niin yks meijän luokan poika [Osa tekstistä poistettu] tuli välkällä ja vaan nosti mua ja kosketti sillee miten en ois halunnu. Se myös piti musta silleen kiinni etten saanu hetkeen ees henkeä..

Sit myöhemmin ku koulu loppu nii taksi oliki myöhässä, ja opettaja meni sisälle soittaan sille kuskille miks sillä kestää. Siellä oli vaa muutama muu lapsi ja mää ja sit vielä se yks joka ahisteli mua. Mää menin sitä tietty piiloon yhteen roskakatokseen, ja suljin sen oven mutta siitä ovesta kuulu kauheen iso pamaus ja en hädissäni saanukkaan sitä kiinni. Sit tulee se poika, ja avaa sen oven ja sulkee sen kunnolla. Se alko jo ahistaa tosi paljon ja huusin että mee pois. [Osa tekstistä poistettu] Jotenkin sain vängättyä itteni pois ja sit se istu siihen maahan roskakatokseen ja avasin nopee sen oven ja juoksin pois. Kukaan ei nähny mitä oli tapahtunut.

Sit taksi tuli, ja mentiin sinne. Siellä tietysti istu se poika ja pyys mua sen viereen, sanoin että en tuu niin sit se vaan otti mun kädestä ja riuhtas mut sinne takapenkille sen viereen. Muut oppilaat istu aika eessä. Siellö takana on 4 penkkii niin se pisti mut sinne ihan reunaan istuun ja meni iste 1 penkin kauemmas. Sit ope tarkisti et kaikilla on turvavyöt ja sit mentiin matkaan. [Osa tekstistä poistettu]

Se oli ihan kauheen ahistavaa ja siitä on nyt noin 3pv. Se ei oo enää tehnyt sitä mutta silti se on nykyään todella pelottavaa ees kattoo sitä päin. Moikka. Toivon et joku ymmärtää ja vastaa.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Moikka!

Kiitos, kun laitoit viestiä! Moderoin viestistäsi joitakin kohtia pois, joissa olit kuvaillut tarkemmin ahdistelua, sillä se voi järkyttää joitakin lukijoita. Olen kuitenkin lukenut viestisi kokonaan.

Oli ikävä lukea, mitä olet joutunut kokemaan ja ymmärrän, että se on tuntunut sinusta ahdistavalta ja pojan seura tuntuu pelottavalta. Tuo kyseinen poika on toiminut todella väärin sinua kohtaan. Kaikenlainen koskettelu ja seksuaaliset teot ilman toisen osapuolen lupaa, eivät ole ikinä sallittuja. Seksuaalinen häirintä on rikos.

Sinä olet toiminut tilanteissa juuri niin kuin pitääkin: olet pyrkinyt pääsemään tilanteesta pois ja estämään lähentely-yrityksiä sekä olet käskenyt poikaa lopettamaan. Jos kieltää tekemästä jotakin tai pyytää lopettamaan, niin silloin toisen tulisi aina kuunnella. Joskus voi käydä niinkin, että ahdistelun uhri ei pysty järkytykseltään tai hämmennykseltään tilanteessa toimimaan tai sanomaan mitään – näissäkin tilanteissa vastuu on ahdistelijan, eikä vika ole ikinä uhrin.

Ymmärrän, että ajatus jollekin kertomisesta voi tuntua vaikealta ja jännittävältä, mutta tällaisen kokemuksen kanssa ei pidä jäädä yksin. Tärkeää olisi, että voisit saada itsellesi tukea asian käsittelyyn sekä pojan ahdisteluun puututtaisiin. Sinun tai kenenkään muunkaan ei pitäisi joutua pelkäämään tai kokemaan mitään tällaista.

Olet tehnyt jo todella rohkeasti, kun kirjoitit kokemastasi tänne Nuortennetin keskustelupalstalle ja toivoisin, että seuraava askel voisi olla, että kertoisit tapahtuneesta jollekin luotettavalle ja turvalliselle aikuiselle. Kuka voisi olla sinulle sellainen aikuinen? Voisitko kertoa jollekin sinun läheiselle aikuisellesi (esim. huoltajalle)? On tärkeää myös, että aikuiset puuttuisivat pojan käytökseen, joten voit kertoa asiasta suoraan myös esimerkiksi opettajallesi tai jollekin muulle koulun työntekijälle, esimerkiksi kuraattorille. Seksuaalisesta häirinnästä voi tehdä myös rikosilmoituksen ja tässä aikuinen voi olla tukenasi.

Jos asiasta kertominen ääneen tuntuu vaikealta, niin voit kokeilla vaikka kirjoittaa haluamallesi aikuiselle. Joskus tekstin välityksellä voi olla helpompaa kertoa asiasta. Voit kokeilla myös hyödyntää Nuortennetin ”Huoli puheeksi” -lomaketta: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/puhu-huolista/huoli-puheeksi-lomake/

Jos haluat, niin voit täältä lukea vielä lisää seksuaalisesta häirinnästä sekä miten tilanteessa/tilanteen jälkeen voi uhri toimia: https://www.nuortennetti.fi/seksuaalisuus/seksuaalinen-hairinta-ja-vakivalta/

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (p. 116 111) sekä chat ja nettikirjepalvelu, jos haluat nimettömästi ja luottamuksellisesti jutella aikuisen kanssa. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Älä jää yksin kokemasi kanssa!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Mua ahistellaan koulussa.,

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top