Siirry sisältöön
eisehääpöstäoo

juuh elikkäs täst nuuskaamisest on tullu aika pakonomainen, lupasin mun tyttöystävälle että lopettaisin nää hommat mut tänää tuli hommattuu uus kiekko ja sitä tässä kadun… tuotin pettymyksen. toivoisin jotai tukee teiltä viisailta:)

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos viestistäsi!

Nuuska, kuten muutkin päihteet, ovat koukuttavia ja lopettaminen voi olla vaikeaa. Saat kuitenkin olla ylpeä itsestäsi, että olet ainakin tyttöystävällesi luvannut lopettavasi – hyvä sinä! Lopettamisen aikana voi kuitenkin tulla retkahduksia ja silloin olo voi tuntua pettyneeltä. Toivon kuitenkin, että pystyisit olemaan armollisempi itsellesi, sillä vaikka nyt olitkin ostanut uuden kiekon, niin sinulla on edelleen halua lopettaa ja pyydät täällä siihen tukea.

Lopettaminen omin avuin ei ole varmastikaan ole mahdotonta, mutta se voi olla vaikeaa. Siksi ammattilaiselta kannattaa pyytää apua! Esimerkiksi kouluterveydenhoitaja osaa olla avuksi nuuskaamisen lopettamisessa ja varmasti auttaa sinua mielellään.

Jos haluat ensin nimettömästi jutella nuuskaamisen lopettamisesta ja avun hakemisesta siihen (tai ihan mistä tahansa muustakin aiheesta), niin meille voi soittaa ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111), tulla chattiin juttelemaan tai kirjoittaa nettikirjeen. Kaikki palvelumme ovat luottamuksellisia. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Mukavaa loppuvuotta!

Ystävällisin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

V[osa nimimerkistä poistettu] 16

Moi, en oo koskaan kertonut kenellekään ett poltan sähkötupakaa, haluun kyllä lopettaa Sen mut se on vaikeaa. Ja kun oon polttanut sitä, niin huudan melkein heti sen jälkeen, [Osa tekstistä poistettu] välillä myös valvon kuuteen asti aamuyöllä ja meen vasta sitten nukkumaan ja ehin nukkua sen puolitoista tuntia. Ja tää ei tunnu yhtään hauskalta. tarviin apua sen lopettamiseen.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei, V[osa nimimerkistä poistettu] 16,

Kiitos viestistäsi! Poistin osan nimimerkistäsi, koska haluamme suojata henkilöllisyytesi. Emme myöskään julkaise tekstejä, joissa kuvaillaan väkivaltaa, joten siksi poistin osan viestistäsi.

Hienoa kuulla, että haluaisit lopettaa sähkötupakan polton. Lopettaminen voikin olla vaikeaa ja siihen on hyvä saada apua. Vaikka et olisi vielä pystynyt lopettamaan, niin saat olla ylpeä jo siitä, että haluat lopettaa ja tunnistat, että tarvitset siihen apua!

Kirjoitit, että sähkötupakan poltto vaikuttaa sinuun niin, että saatat esimerkiksi käyttää väkivaltaa läheisiä ihmisiä kohtaan ja saatat valvoa koko yön. Kuulostaa huolestuttavalta, että saat tuollaisia oireita ja silloin on vielä erityisen tärkeää, että saisit lopetettua sähkötupakan polton. Väkivaltaa ei saisi ikinä käyttää ketään kohtaan ja siihen on aina saatava apua, jotta oppisi keinoja hillitsemään aggressiivista käytöstään.

Jollekin saattaa toimia se, että sähkötupakan polttamista vähentää pikkuhiljaa ja joku toinen saattaa lopettaa sen heti kertaheitolla. Erityisesti nuoren on kuitenkin tärkeää saada lopettamiseen apua ammattilaiselta. Esimerkiksi kouluterveydenhoitaja osaa antaa neuvoja. On myös tärkeää, että voit kertoa ammattilaiselle, millä tavalla sähkötupakka on vaikuttanut sinuun, niin hän osaa auttaa sinua myös siinä. Lopettaminen voi olla vaikeaa, mutta se ei ole kuitenkaan mahdotonta.

Jos haluat kirjoitella asiasta vielä luottamuksellisesti ja nimettömästi, niin meille voi myös kirjoittaa nettikirjeitä. Nettikirjepalvelussa pystyt käymään pidempiaikaisempaa kirjeenvaihtoa päivystäjien kanssa. Lisätietoa löydät täältä: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/tietoa-nettikirjepalvelusta/

Meille voi myös soittaa ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) tai tulla chattiin juttelemaan.

Rauhallista joulun aikaa!

Ystävällisin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: nuuskaaminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top