Siirry sisältöön
Tyttö 16

Mä oon kauan käyttänyt tupakkii ja alkoholii ja koulu ei kiinnosta eikä oikeastaan mikään. Kesällä hölmöilin ihan liikaa ja rupesin käyttää huumeita (pilveä). Mun lähipiirin ihmiset sanoo että mul on huume ongelma ku oon käyttäny pilveä ihan liikaa ja ne sano et ne pelkää et alan narkkariksi. Onko mulla ongelma jos poltan joka kuukausi hiukan ainakin. Mun perhe on vaa sillee et ei mulla mitään ongelmaa oo mut muut on että mulla olisi ongelma. Mitä mun pitää tehä?🙄 Koska mun mielestä mul ei ole päihteiden kanssa ongelmia….

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,
Kiitos viestistäsi. Hienoa, että olet pohtinut päihteiden käyttöäsi, se kertoo vastuullisuudesta.

Joskus tilanne on sellainen, että nuori itse ei koe päihteiden olevan hänelle ongelma, mutta joku tai jotkut lähipiirissä ajattelevat niin. Se usein johtuu siitä, että omaa tilannettaan ei välttämättä näe todenmukaisesti, koska katsoo sitä liian “läheltä”. Puolestaan he, jotka näkevät asian “kauempaa”, saattavat nähdä tilanteen sellaisena, kuin se oikeasti on. Siksi voi olla, että perheesikään ei näe asiaa ongelmana. Lähipiirin huoli kannattaa kuitenkin ottaa vakavasti.

Me täällä emme pysty vastaamaan kysymykseen, että ovatko päihteet sinulle ongelma. Terveydenhuollon ammattilainen voi sen kuitenkin tehdä. Tästä syystä suosittelen sinua varaamaan ajan koulun terveydenhoitajalle asiasta keskustelemiseksi. Siellä terveydenhoitaja voi kartoittaa tilannettasi ja voitte yhdessä pohtia, mitä asioille kannattaa tehdä. Vaikka päihteet eivät olisi sinulle varsinaisesti ongelma, niin ne ovat kuitenkin terveydelle haitallisia, kuten varmasti tiedätkin. Siksikin kannattaa keskustella terveydenhoitajan kanssa järkevästä päihteidenkäytöstä.

Kirjoitit myös viestissäsi, että koulu tai oikeastaan mikään muukaan ei kiinnosta. Jotkut käyttävät alkoholia, tupakkaa ja päihteitä siksi, että yrittävät niiden avulla ”hoitaa” pahaa oloaan. Voisikohan sinunkin kohdallasi olla näin? Näistäkin asioista olisi hyvä keskustella terveydenhoitajan tai vaikka koulukuraattorin kanssa. Omista asioista keskustelemalla saa usein vähän eri näkökulmaa ja saattaa alkaa nähdä asiansa vähän eri tavalla. Lisäksi heillä voi olla hyviä ajatuksia siitä, mitä tällaisille mieliala-asioille voisi tehdä.

Jos haluat vielä keskustella asiastasi meidän kanssamme, voit soittaa meidän Lasten ja nuorten puhelimeen, tulla chattailemaan tai kirjoittaa kirjeen. Puhelimemme numero on 116 111 ja se on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20. Chat on osoitteessa https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/lasten-ja-nuorten-chat/ ja se on auki maanantaista keskiviikkoon klo 17-20. Kirjeen voit kirjoittaa täällä: https://www.lastenjanuortennetti.net/.

Talvisin terveisin
Lasten ja nuorten netin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Olen pilannut elämäni

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top