Siirry sisältöön
Yukimura

Elikkä siis, mulla on pienimuotoinen ongelma kehkeytymässä mun oman äidinkielen (eli suomen) kanssa… Olen huomannut, että en muista moniakaan sanoja enää suomeksi, vaan yritän saada ystäväni ymmärtämään mitä tarkoitan sanomalla ”kadonneet sanat” englanniksi, ja riippuen ystävä piiristä, saatan sanoa niitä myös japaniksi, ruotsiksi ja saksaksi. (kaikki kielet joita juuri nyt opiskelen)
En osaa enää suomen monimutkaisia sanoja, jotka ovat kaikille helppoja, ja joskus kesken lauseeni sanat muuntuvat suomen ja japanin sekoitukseksi, tai sitten täydeksi siansaksaksi. En osaa enää kunnolla suomenkielen äänteitä, esimerkiksi R ääntyy joko kurkku ärränä tai L-äänteenä ja joitain äänteitä mietin pitkään, miten ne menevät suomeksi. Joskus joudun sanomaan jonkun sanan peräti neljä kertaa jotta saan sen menemään oikein.
Kirjoittaessani se ei ole ongelma, mutta puhuessani siitä koituu ongelmia, ja minulle on myös kehkeytynyt itseluottamus ongelma, kun on luokan edessä pitänyt pitää esitelmiä ja olen sotkeutunut sanoissani kahdesti, mikä on todella noloa…
Ajattelen usein englanniksi, joskus taas japaniksi ja saksaksi. (ruotsi hyppää yleensä kieleeni miettiessäni liikaa jotain saksan sanaa)
Minua pelottaa etten pian enää osaa tätä rakasta suomen kieltä!!!
Toistaiseksi puhun suomea kuten ihan perus syntyperäinen suomalainen, mutta olen alkanut kiinnittää huomiota sanojen katoilemiseen yms. Mikä minua voisi vaivata?!
Johtuuko tämä kaikki siitä että opiskelen niin montaa kieltä? Vai onko aivoissani jokin vialla???
Tarvitsen kiireesti vastauksia, olen peloissani… :'(
(Ps. Olen 14 (pian 15) vuotias tyttö)

Doraemon

Juu huomannu itsekkin… Välillä joutuu lainaamaan sanaa englannista kun ei suomeks muista.. Ja koulussa essee kirjoitus tehtävät paljon helpompia englanniks kun suomeks.

Vastaa aiheeseen: Oma äidinkieli hukassa?!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top