Siirry sisältöön
Oudoin 🌚

Siis onko muilla teineillä tällaista, et joskus ei haluu syödä mitää, tuntuu tosi masentuneelta, väsyttää kaikki, ärsyttää kaikki, itkee enemmän, ja sit joskus on sellanen tosi ilonen/pirtee olo. Koska mulla on tällanen yleistyny ja tää on vaan tosi hämmentävä, niinku what?? Nii ois kiva tietää et en oo ainut ja ei tarvi painua mielisairaalaan 🥲🥲

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Moi!

Hyvä, kun laitoit viestiä! Pohdit, ovatko kokemasi asiat teini-ikää ja onko muilla teineillä samanlaista. Murrosikään kuuluu vahvasti erilaiset tunnekuohut. Ihan saman päivän aikanakin voi olla yhdessä hetkessä iloinen ja hetken päästä mieli voi olla maassa. Uskon, että moni ikätoverisi pystyy samaistumaan näihin tunnetilojen muutoksiin ja vaikeisiin tunteisiin. Vaikka kaikki nämä ovatkin tavallisia asioita murrosiässä ja ihan kaikenlaiset tunteet ovat sallittuja, niin ne voivat silti hämmentää.

Täältä voit lukea halutessasi lisää murrosikään liittyvistä tunnekuohuista: https://www.nuortennetti.fi/mieli-ja-keho/murrosika/tunteiden-kuohuja/

Vaikka vaikeat tunteet ovat tavallisia murrosiässä, niin niiden kanssa ei kuitenkaan tarvitse jäädä yksin. Jos olo tuntuu masentuneelta, ärsyyntyy herkästi, on itkuisempi ja väsyneempi, eikä ruoka maistu, niin aina on hyvä jutella jonkun läheisen turvallisen aikuisen kanssa. Joskus vaikeista tunteista puhuminen ääneen jollekin voi jo vähän keventää mieltä siinä hetkessä! Erityisesti silloin, jos tuntuu siltä, että vaikeat tunteet ottavat yhä enemmän valtaa itsestä, niin silloin olisi erityisen tärkeää puhua niistä jollekin.

Kuka voisi olla sinulle sellainen aikuinen, keneen voisit tukeutua tarvittaessa? Tukea on aina mahdollista saada myös koulun oppilashuollosta, esimerkiksi kouluterveydenhoitajalta. Terkkarille voi matalalla kynnyksellä kertoa, jos esimerkiksi kokee vaikeita tunteita, on tavallista väsyneempi tai ruoka ei ole maistunut.

Oli mukava kuulla, että myös iloisia ja pirteitä hetkiä löytyy! Toivottavasti sinulla olisi arjessasi asioita ja tekemistä, jotka tuntuvat sinusta mielekkäiltä. Oletko huomannut, että jokin tietty asia saisi omaa mieltä paremmaksi, jos on kurjempi olo?

Tiesithän, että meille voi soitella myös ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111), chatata tai kirjoitella nettikirjeen. Voit jutella ihan mistä aiheesta tahansa vapaaehtoisten päivystäjiemme kanssa. Kaikki kanavat ovat nimettömiä ja luottamuksellisia!

Mukavaa kevättä!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Onks tää vaan teini-ikää?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top