Siirry sisältöön
Outo läski 🤯

Moi. Oon varma, et oon ihan hirveen läski. Ei siinä siis oikeesti oo mitään vikaa, mut tää asia vaan häiritsee musaa itessään mua itteeni! Ni siis oonko mä läski, jos oon 12v ja painan jotai [osa tekstistä poistettu]? Joo, tiiän, toi poistetaan kuitenki ni kiva, voitteko pliis olla poistamatta! Ei tosta mun painosta kukaan mua tunnista! Mut vastatkaa edes sit te päivystäjät tai jotku, että oonko teidän mielestä vähän edes läski vai normaali painoinen 12 vuotias!?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Moi!

Kiitos viestistäsi ja hienoa, että päätit kirjoittaa tänne asiasta, joka häiritsee sinua. Varmasti monet nuoret miettivät, ovatko he sopivan kokoisia, joten et varmastikaan ole yksin pohdintojesi kanssa.

Valitettavasti poistin painosi tästä viestistä, sillä sääntöjemme mukaan emme niitä julkaise. Tämä johtuu siitä, että pelkän luvun perusteella ei voi vielä sanoa mitään. Painon lisäksi asiaan vaikuttavat muutkin seikat, kuten pituus. Lisäksi murrosiässä tulee kasvupyrähdys, joka tuo itsessään mukanaan lisää painoa. Täällä Nuortennetin sivulla on kirjoitettu tästä aiheesta vielä kattavammin: https://www.nuortennetti.fi/mieli-ja-keho/hyvinvointi/sopivan-kokoinen/

Vaikka tietäisinkin sinusta enemmän, niin en valitettavasti silti pystyisi kommentoimaan, onko painosi normaali, sillä me päivystäjät täällä emme ole terveydenhuollon ammattilaisia. Jos sinulla on huoli painostasi, niin haluaisinkin kannustaa sinua juttelemaan esimerkiksi kouluterveydenhoitajan kanssa. Nyt kesäloma-aikana kouluilla saattaa edelleen olla kouluterveydenhoitajan vastaanotto ja siitä luultavasti on lisää tietoa esimerkiksi koulun nettisivuilla. Vaihtoehtoisesti myös terveysasemalle voi varata ajan tai sitten odottaa elokuun koulujen alkua. Toivon, että voisit kertoa huolestasi myös jollekin omalle läheiselle aikuisellesi. Oma aikuinen voi varmasti olla tukenasi, että saat halutessasi itsellesi ajan terveydenhoitajalle.

Jos haluat nimettömästi ja luottamuksellisesti jutella tästä aiheesta tai jostakin muusta, niin voit soittaa myös meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111), tulla chattiin juttelemaan tai kirjoittaa nettikirjeen. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Haluan sen myös sanoa, että olit sitten minkä kokoinen tahansa, niin olet hyvä ja arvokas juuri tuollaisena. Kun katsoo ympärilleen, niin voi huomata, että kehoja on kaikenlaisia. Yksikään keho ei ole yhtään vähemmän arvokkaampi kuin toinen.

Mukavaa kesää toivottaen,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Oonko läski?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top