Siirry sisältöön
nyt ihan totta!!!!

Siis oikeesti! Nykypäivän opettajat! Halooooo! Jos te näette tai kuulette tai mitä tahansa vaikka haistatte kiusaamista, niin tehkää nyt asialle jotain! Joissain kouluissa ei osata tätä ollenkaa. Tuntuu kuin opettajat pelkäisivät oppilaita!!? Teidän työ on opettaa ja pitää lapsista huolta! Menkää rohkeasti väliin ja puuttukaa asiaan ennenkuin lapsen elämä voi mennä pilalle! ? ja siis kans yläasteen puolella. Vaikka ne on sellasia koviksia ja kovii jätkii nii hei, opettaja on silti niiden kaikkien yläpuolella ja määrää siellä! Ei saa jäädä katsomaan ja jopa kääntää päätään jos näkee et jätkät lähtee röökille! Nehän nauraa sellasille opeille ja luulee et onpa tyhmä ku ei huomannu meitä, vaikka oikeesti ei halunnutkaan nähdä! Kuria kakaroille opettajat! Ja jos oppilas ei tottele ja poistuu vaan koulun rajojen ulkopuolelle niin poliisille puhelu, vois itse asiassa olla sellasia koulupoliiseja jotka huolehtii karkureista ja kurinpalautuksesta jos oppilas ei opettajaa kerta kaikkiaan usko!

Onko muidenkin kouluissa samanlaista ongelmaa? Varmasti on ?

OrganicGreenTea

Moi!
Kiusaamista voi olla vaikeaa huomata. Joskus opettajilla on vaikeuksia erottaa kiusaamista kiusoittelemisesta. Toisaalta oon osittain samaa mieltä sun kanssa. Mun entisessä koulussa monesti haukuttiin toisia oppilaita kesken tunnin kovaan ääneen, ja ainoa asia mitä opettaja käski tehdä on olla hiljaa.
Pitäisikö opettajille olla kiusaamisen tunnistamista varten kurssi?

Tupakointi koulupäivän aikana on ehdottomasti kielletty ja opettajan huomatessa sellasta pitäisi ehdottomasti puuttua asiaan ja laittaa viesti kotiin.

totta

Tää on täyttä totta. just tommonen huutelu ja toisen elämän jatkuva ”pilaaminen” on todella ärsyttävää jaa masentavaa. pienellä paikkakunnalla mitään ei saa tehdä ilman että joku ottaa snäppikuvaa ja nauraa, jopa tunnin aikana. yläasteella, kun on vapaampaa, niin homma lähtee käsistä ja opettajat puuttuu ”vääriin” asioihin

Azzie

Olet kyllä ihan oikeassa, että kiusaamiseen pitäisi puuttua enemmän, mutta kyse ei ole vain opettajien välinpitämättömyydestä. Osittain kai onkin, mutta opettajan auktoreettia karsitaan koko ajan. Mitään ei saa tehdä. Jos lapsi häiriköi luokassa, ei saa siirtää ulos, koska lapseen ei saa koskea. Jos lapsi näprää puhelinta, sitä ei saa ottaa pois, koska se on lapsen omaisuutta. Opettajien asema on koko ajan yhä kapeampi, kun pienestäkin tekemisestä, jonka katsotaan olevan haitallista lapselle, tulee huutoa, puhetta, rangaistuksia ja jopa erottaminen. Tästä hyvänä esimerkkinä tapaus, josta nousi uutisissa hirveä kohu, kun opettaja oli poistanut lapsen luokasta.

Lisäksi ongelmana ovat myös vanhemmat. Pienten Väinö-Klementtiinien ja Kukka-Maarioiden vanhemmat eivät kestä sitä, jos heidän kultamussukalle sanotaan pahasti, koska lapsen pikku pikku tunteet kärsivät ja hänelle tulee paha mieli (huomatkaa iso sarkasmi). Ja jos ennen kysyttiin, että mikä lapsessa on vikana, jos ei opi, niin nykyään kysytään, mikä opettajassa on vikana, kun lapsi ei opi.

Sama juttu kiusaamisessa. Jos opettaja ilmoittaa kiusaamisesta vanhemmille, yleensä vastaus on tyly, että eihän meidän pikku enkeli ketään kiusaa. Mitä siinä voi tehdä?

En suoranaisesti sano, että kuria kakaroille, vaan kuria kakaroiden kakaramaisille vanhemmille, sekä enemmän auktoriteettia opettajille puuttua näihin tilanteisiin.

Vastaa aiheeseen: opettajien välinpitämättömyyttäkö???

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top