Siirry sisältöön
Poni

Haluun sanoo lyhyesti, mut inhottaa, ku mulla on paksut jalat, leveet kyljet ja lösö maha. En oo ylipainonen, mutta oon vaan tosi leviä kyljistä ja on pulla paksuuttaki yläkropassa, nii ei esim, mee kaikiss vaatteisa vetska kii. Oon sopusuhtanen, mut roteva…. sit koulussa pilkataan, ku mulle tuloo 10 makkaraa mahaan, vaatteet ei oo niin löysiä mahasta, kun muilla ja, ku sain kaverilta lainaks sellasen aika hoikalle ihmiselle tehdyn vetskaripaidan, nii ei se menny ees kii :( Sit mun luokkalaiset nauro. Onneks ei oo, kun yheksän naurajaa, koska oon erityisluokalla….

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei ”Poni”!

Kiitos viestistäsi! Tosi hienoa ja tärkeää, että päätit kirjoittaa tänne Nuortennetin keskustelupalstalle.

Ihan ensimmäisenä haluan korostaa, että sinun kehossasi ei ole mitään vikaa, vaan se on täysin hyvä juuri tuollaisena kuin se on. On myös todella väärin, että sinua on kiusattu. Kaikki kehot ovat erilaisia! Et ole kuitenkaan yksin epävarmuuden kokemuksesi kanssa. Valitettavasti kehonkuvaan liittyvät epävarmuuden kokemukset ja vaikeat ajatukset ovat yleisiä.

Olen todella pahoillani, että olet joutunut kokemaan kiusaamista ja kuulemaan ikäviä kommentteja kehoosi liittyen. Yksikin nauraja on jo liikaa! Sinulla on oikeus olla rauhassa, eikä sinun tarvitsisi missään tilanteessa kuulla pilkkaamista tai naureskelua.

Aikuisten tulisi aina puuttua kiusaamiseen, joten haluaisinkin kannustaa sinua kertomaan tästä jollekin turvalliselle aikuiselle. Miltä sinusta tuntuisi kertoa tästä esimerkiksi opettajallesi ja omalle lähiaikuisellesi (esim. huoltajalle)?

Täältä Nuortennetin sivulta voit lukea lisää, mitä tehdä, jos kiusataan: https://www.nuortennetti.fi/kiusaaminen/minua-kiusataan/

Omaan kehoon liittyviin vaikeisiin ajatuksiin on tosi tärkeää myös hakea apua. Kun saa apua vaikeisiin ajatuksiin, niin pikkuhiljaa voi alkaa näkemään itsessään kaikki ne hyvät ja ihanat puolet, jolloin myös omassa kehossaan voi hiljalleen alkaa olla parempi olo. Esimerkiksi kouluterveydenhoitaja on sellainen, jolle voi kertoa omaan kehoon liittyvistä ajatuksista. Vaikeista ajatuksista on tärkeää puhua myös jollekin omalle läheiselle luotettavalle ja turvalliselle aikuiselle.

Jos haluat, niin voit lukea Nuortennetistä lisää ulkonäköpaineisiin liittyen: https://www.nuortennetti.fi/mieli-ja-keho/mielen-hyvinvointi/itsetunto/ulkonakopaineita/

Jos haluat jutella nimettömästi ja luottamuksellisesti tästä aiheesta tai ihan mistä tahansa muustakin, niin meille voi soittaa ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111). Voit tulla myös chattiin juttelemaan tai kirjoittaa nettikirjeen.

Tähän loppuun haluaisin kannustaa sinua vielä miettimään, mitkä ovat sellaisia asioita, mistä erityisesti pidät itsessäsi. Olet täydellinen juuri tuollaisena kuin olet, vaikka sitä tuntuisikin olevan nyt vaikea nähdä. <3

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Paino

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top