Siirry sisältöön
💋

Elämä alkaa taas menee ihan paskasti.. tänään oli taas yks niistä päivistä ku ajattelin [osa tekstistä poistettu] mut en antanu itteni.. sitte kökötän koulun jälkeen koko päivän omassa huoneessa ja illalla ku meen alakertaan pitää esittää normaalia. Ja sitte mulle tiuskitaan ja huudetaan ja sanotaan vitun ilkeitä juttuja ja mulla on aina hirvee nälkä mut en uskalla mennä syömään alakertaan koska iskä on siellä.. sitte ku uskallan nii ei oo ees mitää syömistä..

Pari kertaa meille on tullu käymää sossut mutta sen takia vaan että meijän perhe tarvii lastenhoito apua yms eikä ne tiiä yhtään millanen meijän perhe oikeesti on. Multa kysyttiin että haluunko tukihenkilön ja sanoin että ehkä mut en uskalla puhuu sille koska tiiän et jos sanon jotain joka on oikeesti totta nii se menee sit kertoo mun vanhemmille ja en muutenkaa uskalla puhuu sille ku en vaa yksinkertasesti uskalla ja en ees tiiä mitä sanois esim jos joskus menisin vaik terkkarille tai jollekii kuraattorille puhumaan nii olisin vaa hiljaa koska mulle tulee vittu paniikki ja alan vaa tärisee ihan vitust ja sit sanoin niille sossuillekki vaa et joo kaikki on hyvin ja meijän perhe on tosi kiva yms

Sit alotin [osa tekstistä poistettu] ku olin tyylii 11 ja sitte onneks sain lopetettuu moneks kuukaudeks mut nyttr oon taas tehny sitä viimeset pari kuukautta ja se menee aina vaan pahemmaks

Toivon että sitte ku mä meen seiskalle niin saan uusia hyviä kavereita.. ja elämä ois vähän parempaa

Xoxo

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei 💋,

Olet ollut todella rohkea, kun kirjoitit tänne keskustelupalstalle ja kerroit pahasta olostasi. Olen pahoillani siitä, kuinka huonosti voit ja kuinka joudut piilottelemaan sitä perheeltäsi ja ihmisiltä ympärilläsi, jotka yrittävät sinua auttaa. Muistathan, ettei sinun tarvitse pärjätä yksin etkä voi pahalle olollesi mitään. Itsetuhoiset ajatukset ja itsesi satuttaminen kertovat siitä, että tarvitset apua voidaksesi paremmin. Sinulla on oikeus myös tuntea olosi turvalliseksi kotona ja jos näin ei ole, pitäisi siihen puuttua.

On täysin ymmärrettävää, että omista henkilökohtaisista asioista ja omasta olosta voi olla vaikea puhua ääneen. Miltä sinusta tuntuisi esimerkiksi kirjoittaa asioita paperille ja antaa se tukihenkilöllesi tai sosiaalityöntekijöille? On kuitenkin helpottavaa kuulla, että sinulla on elämässä aikuisia, jotka haluavat auttaa sinua ja joihin voit luottaa sitten kun olet siihen itse valmis.

Voit olla myös ylpeä itsestäsi, että olet pystynyt välillä olemaan satuttamatta itseäsi ja että sinulla on ollut myös parempia hetkiä elämässä. Yritä muistella niitä hetkiä, se tuo samalla toivoa ja uskoa siihen, että sinulla on mahdollisuus taas voida paremmin, kunhan saat itsellesi apua.

Jos asioista puhuminen ja kertominen tuntuu vaikealta, voit tulla juttelemaan myös Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) ja chattiin, meille voit jutella mistä tahansa asiasta nimettömästi ja luottamuksella!

Voimia ja valoa loppuvuoteesi, ethän jää yksin <3

Lämpimin halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

V[osa nimimerkistä poistettu] 16

En jaksa [Osa tekstistä poistettu] En jaksa taistella sitä vastaan, [Osa tekstistä poistettu] Satutan itseäni joskus, riitelen ihmisten kanssa, [Osa tekstistä poistettu] se on onneks ohi ja ollaan yhes vielä. [Osa tekstistä poistettu] eikä mulla mee hyvin enää, [Osa tekstistä poistettu] Välillä katson tyttöystävääni silmiin ja sanon, että kiitos että olet olemassa, välillä saan hänet itkemään kun kerron ett mitä oon yrittänyt tehdä itselleni, oon toki halannut ja yrittänyt rauhoittaa häntä. Sanoi samalla ett hän rakastaa mua paljon ja ei pärjää ilman mua. Ett hän on mun tärkeä ihminen, ja rakastan häntä myös kovasti.
Oon yrittänyt monesti ottaa puheeksi,mut en vaan jaksa, käyn ulkona välillä tyttöystäväni kanssa,ett saan olla tekemättä itselleni mitään.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei V[osa nimimerkistä poistettu] 16,

Hyvä, kun kirjoitit tänne! Oli surullista ja huolestuttavaa kuulla, että olet voinut huonosti, etkä enää meinaa jaksaa. Kirjoitit itsetuhoisuuteen viittaavista asioista ja moderoin sellaiset osat tekstistäsi pois, jotta ne eivät järkytä muita lukijoita. Olen kuitenkin lukenut tekstisi kokonaan.

Tekstistäsi välittyy, että sinulla on paha olla ja toivoisin todella kovasti, että saisit apua ja tukea itsellesi. Kun on paha olla, niin silloin itsetuhoiset ajatukset voivat ottaa vallan ja silloin itsensä satuttaminen voi tuntua ainoalta keinolta hallita pahaa oloa. Joskus oma olo voi tuntua niin toivottomalta, että elämässä ei näe mitään järkeä, mutta haluan kuitenkin sanoa, että asioilla on mahdollisuus muuttua paremmaksi. Sinulla on oikeus saada apua itsellesi ja olet sen arvoinen!

Pahan olon kanssa ei pidä koskaan jäädä yksin, vaan haluan kannustaa sinua hakemaan apua. Sanoit, että olet yrittänyt ottaa asian puheeksi monesti, mutta et ole jaksanut. Toivon, että voisit kertoa asiasta jollekin luotettavalle ja turvalliselle aikuiselle. Jos puheeksi ottaminen tuntuu vaikealta, niin voit kertoa ajatuksistasi aikuiselle esimerkiksi kirjeen kautta tai viestillä. Nuortennetistä löytyy myös ”Huoli puheeksi” -lomake, jota voi kokeilla hyödyntää, löydät siitä lisää täältä: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/puhu-huolista/huoli-puheeksi-lomake/

On upeaa kuulla, että sinulla rakas ja tärkeä tyttöystävä, kenelle olet uskaltanut jutella. Olisi myös kuitenkin tärkeää, että voisit kertoa voinnistasi aikuiselle. Voisiko tällainen luotettava ja turvallinen aikuinen olla joku perheenjäsen tai sukulainen? Tai koululla esimerkiksi opettaja, terveydenhoitaja tai kuraattori?

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (p. 116 111) sekä chat ja nettikirjepalvelu, jos haluat jutella nimettömästi ja luottamuksellisesti aikuisen kanssa.

Olet tärkeä! <3

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

V[osa nimimerkistä poistettu] 16

[osa tekstistä poistettu] Miks vitussa niitä tekstejä pitää ny [osa tekstistä poistettu]  saatana koko [osa tekstistä poistettu] ajan olla poistamassa, eihän tosta saa mitään selvää. [osa tekstistä poistettu] [osa tekstistä poistettu]

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei V[osa nimimerkistä poistettu] 16,

Kiitos palautteestasi!

Joskus moderoimme tekstistä osan pois, jos teksti sisältää sellaista asiaa, joka voi olla muille lukijoille haitallista tai järkyttävää. Tällaisia asioita voivat olla esimerkiksi tarkempi kuvailu itsetuhoisuudesta tai väkivaltaisuudesta. Myös sellaiset tiedot poistetaan, jotka saattavat paljastaa kirjoittajan tai jonkun muun henkilön henkilöllisyyden. Olemme esimerkiksi tästä poistaneet osan nimimerkistäsi, jotta sinun henkilöllisyytesi pysyisi turvassa. Ymmärrän kuitenkin, että tämän seurauksena viestistä voi tulla vaikealukuisempaa. Pahoittelut siis tästä!

Hienoa, että olet löytänyt tämän meidän Nuortennetin keskustelupalstan ja kiitos, että olet kirjoitellut tänne. Toivottavasti viihdyt Nuortennetissä muuten!

Ystävällisin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Purkaan vähän ajatuksia tw

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top