Siirry sisältöön
[Nimi poistettu]

Mietin rahaa. Elän pienituloisessa perheessä ja voisin antaa mitä vaan että saisin elää normaalia elämää. Keskiluokkaista. Sellaista missä lapsen ei tarvitse valvoa myöhään murehtien rahaa. Unelmoin, että voisin murehtia jostain muusta kuin rahasta. En halua enkä jaksa miettiä sitä. Ei kenenkään muun ikäiseni tarvitse miettiä sitä. Ei kenenkään muun perhe ole köyhä. Mietin joka päivä sitä, että millaista elämäni olisi jos olisin syntynyt normaalituloiseen perheeseen. Luulen, että mukavaa.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Olipa hyvä, että päätit kirjoittaa meille. Kurja kuulla, että joudut kantamaan huolta perheesi taloudellisesta tilanteesta. Olet oikeassa siinä, että kenenkään ikäisesi ei tarvitsisi miettiä perheen raha-asioita – joskus niitä voi olla kuitenkin vaikea olla ajattelematta.

Huono rahatilanne voi vaikuttaa perheeseen monella tavalla. Voi olla jatkuvaa huolta rahan riittämisestä ja tilanne voi myös kiristää perheenjäsenten välejä. Tilanne voi rajoittaa myös kavereiden tapaamista, jos ei ole varaa lähteä mukaan yhteiseen tekemiseen. On tärkeää kuitenkin muistaa, että tilanteessa ei ole mitään hävettävää.

Joskus voi tuntua myös siltä, että on aivan yksin ajatustensa kanssa. Uskon kuitenkin, että et ole ainoa, kenellä on samanlaisia huolia ja ajatuksia. Nuortennetistä löytyy teksti rahattomuuteen liittyen. Voit lukea sen täältä, jos haluat: https://www.nuortennetti.fi/ihmissuhteet/perheen-huolia/kun-rahat-ei-riita/

On tärkeää, että omien huolien kanssa ei jää yksin, vaan niistä juttelee jonkun kanssa. Huolista puhuminen voi joskus keventää omaa mieltä, vaikka se ei tilannetta ratkaisisikaan. Miltä sinusta tuntuisi jutella ajatuksistasi sinulle läheisen aikuisen kanssa?

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (p. 116 111), jossa voit luottamuksellisesti ja nimettömästi jutella ihan mistä tahansa. Vaihtoehtoisesti voit tulla juttelemaan myös chattiin tai kirjoittaa nettikirjeen. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Paljon voimia loppuvuoteesi!
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Rahaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top