Siirry sisältöön
Tämmönen sad tyttö

Oon siis ollu aika epävarma mun kehosra ja nii ml on alkanu murrosikä ennen muita mun luokkalaosii vaik oon niitä joku 1v nuorempi. Mua vaa pelottaa et mun menkat alkaa jossai koulun ruokalas. Ja oon ahistunu ja ope ei ees huomaa et mul ei oo kaikki Okei ja en oo hyvä sosiaalisissa rulanteissa joten en uskalla kertoo. Meen ens viikol teekkarille nii kertoisitko kaiken vei en? Mä en myöskään pysty asuu kotona ku meil vaa huudetaan ja sit pyydetään anteeks. En vaa pysty elämään ja oon viillellyt jo 1v ja mua pelottaa mennä kouluu ku mua pelotta se et joku alkaa kiusaa ja mua ollaa jo kiusattu mut en oo kertonut siit kenellekkää..

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos viestistäsi! Oli surullista lukea epävarmuuden kokemuksistasi ja tilanteestasi. Teit kuitenkin rohkeasti, kun kirjoitit tänne meidän Nuortennetin keskustelupalstalle!

Murrosiässä tapahtuu paljon muutoksia ja ne saattavat aiheuttaa monissa ikäisissäsi epävarmuuden tunnetta ja pelkoakin. Murrosiän muutokset voivat myös tapahtua hyvin eri tahtiin – joku kehittyy muita nopeammin ja jollakin kehitys saattaa tulla hieman muita hitaammin. Muista, että sinä olet hyvä juuri tuollaisena kuin olet! Ehdottomasti suosittelen, että kerrot terveydenhoitajalle! Hänellä on ammattilaisen tietoa aiheesta ja hän on juuri se henkilö, jolta voi kysyä murrosikään liittyviä kysymyksiä.

Kurja kuulla, että kotonasi huudetaan. Kodin kuuluisi olla sellainen paikka, jossa sinun on hyvä ja turvallista olla, vaikka riitoja välillä olisikin. Ikävä kuulla myös, että olet joutunut kokemaan kiusaamista. Kerroit myös, että olet satuttanut itseäsi. Itsetuhoisuudella yritetään usein käsitellä sisällä olevaa pahaa oloa, mutta pahan olon käsittelyyn olisi tärkeä löytää muita, turvallisia keinoja. Sinulla on oikeus saada pahaan oloosi apua ja tukea siihen, että saisit viiltelyn loppumaan!

Kannustaisin sinua kertomaan näistä mielenpäällä olevista asioista esimerkiksi terveydenhoitajalle tai opettajalle. Voit kertoa terveydenhoitajalle tai opettajalle kaikista näistä asioista, mistä kirjoitit – murrosiän muutoksista, kotioloistasi, pahasta olostasi ja viiltelystäsi sekä kiusaamiskokemuksistasi. Heidän tehtävä on olla oppilaiden tukena myös vaikeissakin tilanteissa. Entä miltä sinusta tuntuisi puhua näistä asioista kotona oleville aikuisille?

Joskus ääneen puhuminen voi tuntua vaikealta, joten voit kokeilla myös kirjoittamista. Voit kirjoittaa mieltä painavista asioistasi paperille tai puhelimelle, aivan kuten kirjoitit tännekin, ja sitten näyttää sen luotettavalle ja turvalliselle aikuiselle!

Voit myös halutessasi hyödyntää Nuortennetin ”Huoli puheeksi” -lomaketta: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/puhu-huolista/huoli-puheeksi-lomake/

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (suomeksi 116 111 eller på svenska 0800 96 116) sekä chat ja nettikirjepalvelu: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/ Palveluissamme pystyt anonyymisti juttelemaan ihan mistä aiheesta tahansa.

Olet tärkeä ja arvokas! <3

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Sad…

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top