Siirry sisältöön
minäolenminä

Joo, aattelin kirjottaa tän tänne kun tää vaivaa muo. . . kun mä poltan tupakkaa [osa tekstistä poistettu] kun mun sisko kerran tarjos mulle, niin jotenki addiktoiduin siihen. Ja oon varastanu mun faijaltaki tupakkaa ku on tehny mieli ni en tiiä miten mä kertoisin mun vanhemmille sen. Help mee!!

MLL Ylläpito

Moikka!

Pahoittelut, kun olet joutunut odottamaan viestisi julkaisua. On fiksua, että haluat päästä eroon tupakoinnista. Sinun iässäsi (ja toki koko elämän ajan) on tärkeä pitää huolta omasta terveydestä, jotta kehityksesi ja terveytesi eivät vaarannu. Tupakoinnista koituu monta tässä hetkessä sekä tulevaisuudessa tuntuvaa haittaa. Usein ne, ketkä ovat tupakoineet pitkään, toivovat, että olisivat silloin alkuvaiheessa lopettaneet, koska myöhemmin se voi olla hankalampaa ja terveysvaikutukset ehtivät jo näkyä ja tuntua.

Suosittelen, että kävisit lukemassa täältä lisää tupakoinnin lopettamisesta: http://www.mll.fi/nuortennetti/paihteet/tupakka/eroon_tupakasta/ . Stumpin sivuilta löydät myös tietoa sekä maksuttoman neuvontanumeron, jossa voit jutella ammattilaisen kanssa tupakoinnin lopettamiseen liittyen: http://www.stumppi.fi/portal/etusivu .

Mietin, että voisitko aloittaa keskustelun vanhempiesi kanssa rauhallisella hetkellä siten, että sanoisit alkuun jotenkuten näin: ”olisi yks asia, josta haluaisin puhua ja pitäisin tärkeänä, että te tietäisitte, mutta jännittää, miten te suhtaudutte…”. Sitten kertoisit, että sorruit kokeilemaan tätä huonoa tapaa, mutta nyt tajuat, ettei se ole hyvä juttu ja haluat päästä siitä irti. Olet jo kysynyt neuvoakin! Voisivatko vanhempasi harmituksen ohella arvostaa rehellisyyttäsi ja sitä, että luottaisit heihin?

Tsemppiä ja savutonta syksyn jatkoa!

Vastaa aiheeseen: tupakka?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top