Siirry sisältöön
rotta

Hei.
Olen 09/13 tyttö(?) ja tarteisin apua ja järkee päähän. Kaikki ei mee hyvin ja mun pää on sekasin. En haluu nukkua. Kello on nytkin 05.05. En tahtois syödä. Ei tee mieli tehä mitään. Kaikki, ihan kaikki masentaa. Jos pitää lähtee jonnekin, en halua. Pakotan itseni menemään tästä lähtien kävelylenkille joka päivä syistä. Vihaan itseäni ja tuntuu, että häiriten vaan kaikkien elämiä. Tuntuu, etten kuulu tänne. Itken vaan ja välillä en pysty ees itkeen. Pari tyyppiä on huomannut että kaikki ei oo ihan ok, mut en osaa avautua nii valehtelen, et kaikki on hyvin. Joo, kaiken pitäis olla hyvin, kaikki on ihan ok, mun perhe on ihan ok, mut ei. Tuntuu aina vaan paskalta [Osa tekstistä poistettu] Mut toisaalta, haluun hankkia hyviä kavereita, pitää hauskaa ja olla onnellinen. Pää on sumun peitossa enkä nää eteen vaan tipun, tipun koko ajan syvemmälle tähän kuiluun. [Osa tekstistä poistettu] 05.15.
Anteeks, jos tästä ei saa selvää tai tää on sekava, en tosiaankaan oo nukkunut.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos, kun rohkeasti kirjoitit tänne Nuortennetin keskustelupalstalle. Moderoin osan kirjoituksestasi pois asian arkaluontoisuuden takia, mutta olen lukenut viestisi kokonaan.

Kirjoitit viestissäsi, kuinka et saa nukuttua ja kuinka sinulla on paha olla henkisesti. Kirjoitit myös itsetuhoisista ajatuksistasi. Minulla heräsi iso huoli voinnistasi ja toivoisin, että saisit tukea ja apua itsellesi. Olet ehdottomasti kaiken tuen ja avun arvoinen. <3

Mainitsit, että pari tyyppiä on huomannut, että kaikki ei ole sinulla ok, mutta et ole osannut avautua heille. Vaikeista ja raskaista asioista puhuminen ei ole aina helppoa ja on ymmärrettävää, että voi tuntua helpommalta kertoa vain kaiken olevan hyvin, vaikka niin ei olisikaan. Olisi kuitenkin äärimmäisen tärkeää, että omien vaikeiden ajatusten kanssa ei jäisi yksin, vaan niistä kertoisi jollekin luotettavalle ja turvalliselle aikuiselle.

Kuka voisi olla sinulle sellainen läheinen aikuinen, kenelle voisit kertoa pahasta olostasi? Pahaan oloon ja itsetuhoisiin ajatuksiin on aina syytä myös saada tukea ammattilaiselta. Koulussa terveydenhoitaja, kuraattori ja koulupsykologi osaavat auttaa ja tukea, kun oman mielen kanssa on vaikeaa. Nyt kesäloma-aikana myös oman paikkakunnan terveyskeskukseen voi olla yhteydessä.

Jos asiasta puhuminen tuntuu vaikealta, voi kokeilla myös kirjeen kirjoittamista ja sen näyttämistä haluamalleen aikuiselle. Tai voit myös kokeilla hyödyntää Nuortennetin ”Huoli puheeksi” -lomaketta: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/puhu-huolista/huoli-puheeksi-lomake/

Myös meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) voi soittaa, jos haluaa purkaa ajatuksiaan anonyymisti. Meillä on myös chat ja nettikirjepalvelu. Puhelin ja chat päivystävät kesäaikana 7.8. asti poikkeuksellisesti joka ilta klo 17-20. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/ Kaikki palvelumme ovat aina täysin ilmaisia, luottamuksellisia ja nimettömiä.

Vaikka nyt olo tuntuisi toivottamalta, niin apua ja helpotusta pahaan oloon on mahdollista saada. Tärkeää on, että pääset puhumaan ajatuksistasi jollekin, etkä jää niiden kanssa yksin. Kirjoitit, että toisaalta haluaisit hankkia hyviä kavereita sekä pitää hauskaa ja olla onnellinen – olen varma, että sinulla on mahdollisuus kaikkeen tähän. Olet arvokas! <3

Lämpimin halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Suonjar

Okei, mua vähän pelottaa 1. sun surullinen elämäntilanne 2. se, että saatan tuntea sut tai jonku sun tutun, [Osa tekstistä poistettu]. Koeta kestää!

tuleva muusikko

moi! mulla on samanlainen olo… kun itken niin mä en ees pysty ku on niin paska olo. jos kysyisin joltain toiselta et onks mun elämä hyvä niin ne sanois joo mutta mä ite löydän monta pikku ongelmaa ja ne siltikin vaivaa mua välillä. en haluu itsekään syödä vaikka ois nälkä, ja en halua nukkuakaan mutta on pakko tai joku viel luulee et mulla ei oo kaikki hyvin. mun kaveri tietää mun olosta mutta ei osaa auttaa v!ttuak@@n. ja mulla aikalailla menee samalla tavalla kun sulla sen osalta mitä kirjotit. sulla on paska olo mutta sä siltikin meet kävelee joka päivä ulos. oo ylpee ittestäs, oikeesti, mä en siihen pysty en sit mitenkään. kaikki ei siihen pysty ja se et meet ulos kävelylle on hieno juttu vaikka sä oisit kuinka syvällä ja vaikka miten paha olo ois. mutta jos sun kaveri tietää niin kerro niille miten sulla menee, kerro jollekin tutulle kenelle vaan voit. äläkä tee samaa virhettä kun mä että jättää kertomatta. mutta toki niitä keinoja on monta. voit mennä koulukuraattorille tai-psygolokille. tai puhua täällä netin puolella. ja jos on jotain tekemistä joka on kivaa tai tuntunu kivalta joskus niin yritä. mä en sano et sun ois pakko mutta koita välillä edes yrittää tehä jotain joka on joskus tuntunu kivalta. musta tuntuu et kaikki kellä on vaikeeta niin ei haluis sitä paskaa oloa vaan et ois kivaa ja menis hyvin. mut mitä me voidaan sille ololle ja niille ajatuksille kun ne tulee ja meinaa jäädä
mut ota yks askel kerrallaa ja ei oo mitään kiirettä sä voit tulla aina tänne juttelee. toivoisin et voisin puhuu sulle mutta tääl ei voi jakaa yhteystietoi:(
hyvää loppu kesää sulle💖

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei ”tuleva muusikko”,

Kiitos kauniista ja kannustavista sanoista keskustelun aloittajalle! <3

Kurja kuulla, että olet voinut huonosti. Kun on huono olo ja synkkiä ajatuksia, niin niistä voi olla hyvin vaikea päästä eroon, vaikka haluaisikin voida paremmin. Yksin ei kuitenkaan tarvitse pärjätä ja apua on saatavilla. Kannustit hienosti keskustelun aloittajaa juttelemaan esimerkiksi koulukuraattorille tai -psykologille ja haluaisinkin rohkaista sinua juttelemaan myös. Avun hakeminen ei välttämättä tunnu aina helpolta, mutta kun apua ja tukea saa, niin se mahdollistaa sen, että olo voi hiljalleen alkaa mennä kohti parempaa. Hyviä ja valoisia päiviä on varmasti tulossa. <3

Muistathan, että Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) voi aina soittaa, jos tuntuu, että haluaa purkaa ajatuksiaan. Myös chattiin voi tulla juttelemaan tai kirjoittaa nettikirjeen. Kaikki palvelumme ovat nimettömiä, luottamuksellisia ja ilmaisia. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Voimahalauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

rotta

hei taas, kiitos kaikille ketä on vastannu, ja kiitän teitä avusta ja toivotan teille tsemppiä! <3
Suonjar, en nää tota sun viestii kokonaa, mut jos tunnet mut nii.. noh moi :’) jos mahollisesti omistat mun snäpin tai numeron niin, laita toki viestiä.
tuleva muusikko, kiitos. kiitos ja paljon tsemppiä sulle ♡!!!
mulla ei oo ollu motia käydä niillä kävelyilläkään niin kuin lupasin. mut yritän mahollisimman useesti vaikken välttämättä pysty.
viime/tänä yönä oli kuitenkin kivempaa kuin pitkää aikaan haha.
joo, en oo taaskaa nukkunu, jos nukun niin nukun oikeesti varmaa 12h joten en oikeestaa haluu nukkuu. ja joo, en oo syöny nyt yli 14h haha.
mun ajatusmaailma on karannu täysin käsistä ja, noh, saattaa arvata minkälainen olotila taas on. aivan paskana oon täällä.
ja, joo tiiän et pitäs yrittää puhuu jollai, mut en uskalla, en osaa, en haluu ruet itkee siin jonku ees.
en pysty enää ees piirtää, siit ei tuu paskaakaa. ei oo motii. en jaksa tyylii ees panostaa mihinkää. pian alkaa koulukki, joo, mielummi pysyisin kotona itkees, mut pakko se o mennä, ku en kerta saa tehä samallai ku eräs toine.
also, mulla on atm iha hemmeti kylmä, fun fact :D
öö, joo tota, kiitti, heii <3

Vastaa aiheeseen: [tw]

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top