Siirry sisältöön
Jokutyttö

Oon 11.v tyttö ja välillä alkaa vaan ahdistaa en ikinä halua kertoa siitä kellekkään, koska pelottaa mutta oon yrittäny vaan pärjätä sen kanssa ja aina välillä en saa happea.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei nimimerkki Jokutyttö,

Kiitos viestistäsi! Olet tosi rohkea, kun kirjoitat asiastasi tänne!

Kurja kuulla, että sinulla on ollut ahdistusta. Ahdistukseen voi välillä liittyä myös tunne, että ei saa happea. Ahdistuksesta puhuminen jollekin voi tosiaankin myös olla pelottavaa! Muista kuitenkin, että sinun ei tarvitse pärjätä sen kanssa yksin, vaan sinulla on oikeus saada siihen apua.

Oletko nähnyt Nuortennetin sivuilla tämän jutun ahdistukseen liittyen? https://www.nuortennetti.fi/mieli-ja-keho/mielen-hyvinvointi/ahdistus-ja-pelot/

Olisi tärkeää, että saisit kerrottua ahdistuksestasi jollekin luotettavalle ja turvalliselle aikuiselle. Voisiko tällainen aikuinen olla esimerkiksi vanhempi tai joku muu läheinen aikuinen?

Myös koulussa voit kertoa asiasta esimerkiksi opettajalle, kuraattorille tai terveydenhoitajalle. He ovat koululla sinua varten ja heidän tehtävä on olla sinun tukenasi.

Ahdistuksen puheeksi ottaminen voi kuitenkin olla todella jännittävää, eikä sitä ole helppo sanoa ääneen. Voisikohan siitä olla helpompi vaikka kirjoittaa? Voit kirjoittaa ahdistuksen tunteestasi paperille tai vaikka laittaa puhelimelle viestin.

Nuortennetissä on myös ”Huoli puheeksi” -lomake, jota voit kokeilla hyödyntää: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/huoli-puheeksi-lomake/
Voit täyttää lomakkeen ja näyttää sen aikuiselle. Sen avulla aikuinen osaa kysyä sinulta oikeita kysymyksiä ja auttaa näin sinua.

Jos haluat jutella nimettömästi jonkun aikuisen kanssa, niin meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (suomeksi 116 111 eller på svenska 0800 96 116) sekä chat ja nettikirjepalvelu: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Älä jää ahdistuksen kanssa yksin!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Välillä ahdistaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top