Siirry sisältöön
—-

Minusta on väärin että lapset joutuvat
kokemaan kuinka heidän vanhempansa huutavat
heille ja tiedän mistä puhun sillä
äitini suuttuu todella helposti ja aina
kun hän huutaa ja kiroilee minulle
purskahdan itkuun ja ajattelen,”Miksi elämäni pitää olla tämmöistä!?” Mutta vedän vain tunteitani sisään,niin
että kaikki luulevat että olen kova eikä tuomoine
pieni minua otketä. Mutta olen herkempi kuin luulettekaan… Toivoisin että toiset uskaltaisivat myöntää tunteensa :D .

tyttö 13.v

Mulla on sama ongelma, iskä aina huutaa mulle, ja jos yritän ees vähän sanoa vastaan, se suuttuu vielä enemmän ja uhkaa et se vetäis mua tukasta tai jotain :c Ja kun mun kaveri oli kerran meillä ja mun iskä alko huutamaan silleki (kun se haukku sen omaa äitiä tyhmäks) sit se alko itkee ja lähti pois, eikä nyt enää haluu olla mun kaa.. Sitten mun iskä kysyy aina 5 min huutamisen jälkeen kun itken ”mikä on vialla” ja jos en vastaa se suuttuu taas. Way to go, dad

ihminen

muula sama,oikeesti! iskä huuta mulle aina jos vähän sanon vastaan sit se aina uhkailee et se myis mun rakkaan lemmikin sit se aina toosi usein mun kavereille suuttu ja tiuskii ja huuta koko aja se on siis nii ärsyttävää!! sitten ku viel oon vähä herkkätunteisempi ihmine nii pakostaki kyynelet valahtaa ja sen jälkee alkaa taas tiuskii et älä ala TAAS vetistelemään pentu!!….

täälläsama

Mun äiti on maailman paras, en tajuu mite se jaksaa isää. Mul ei oo yhtää, siis ihan oikeest yhtää hyvää muistoo mun isäst kaikki vaa itkun, vihan, katkeruuden ja pelon täyttämiä. Musta tollai järjetön huutaminen pitäs olla nimikkeellä kotiväkivalta henkinen yms. Tätä on 14 vuotta kestäny ja nyt alkaa pikku hiljaa ahdistaa et jotain pitäs tehä.
Isästä just johtuu etten osaa ollenkaan puhuu mistää vakavammasta ku aina rupee kyyneleet valumaa. Tänä varsinkin jos joku korottaa ääntään vaikka muuten olen hyvinkin vahva ihminen sisäisesti.

Tuntematon

Isä huutaa nytkin kun mä vahingossa koulu tehtäviä tehdessä suutuin. Ja alko haukkumaan mua huonoksi ja sanomaan äitiä paska kasaksi.

Moi :)

Minun isälläni on jokin pakkomielle opettaa minulle matikkaa, mutta jos vastaan väärin tai epäonnistun, hän alkaa huutamaan, ja kun alan puolustella itseäni, hän muistuttelee minulle niitä virheitä, joita olin tehnyt ennenkin. Hän on myös lyönyt vetoa, että en pystyisi tekemään kotitehtäväni, vaikka minulla olisi kahdeksan vuotta aikaa. Hän huutaa ja pilkkaa minua, ja sen jälkeen katuu ja pyytää anteeksi. Siitä huolimatta sama toistuu koko ajan.

Joskus ajattelen, että koulu on minulle paljon onnellisempi paikka kuin kotini läksyistä ja tehtävistä huolimatta, ja että haluaisin asua mieluummin koulussa.

Tiivistettynä vihaan sitä, että minua muistutellaan aiemmista virheistä, ja minusta ei ole oikein, että isäni vetoaa niihin aina. En kestä tätä. Minua solvataan ja pilkataan aina tilaisuuden tullen.

Anteeksi, meni ehkä vähän sivuun aiheesta, mutta halusin purkaa tunteitani. Myönnetään, olen herkkä ja tunteikas, ja myös hiukan dramaattinen ja liioitteleva. Loukkaannun myös helposti. Mutta joo, menen nyt tästä härnäämästä. :)

❤️fam(ily)❤️

Heiheiheiii! Olen samaa mieltä, emme ansaitse kuulla meidän vanhempien kiroilua ja huutoa meille. Olemmehan me kuitenkin lapsia, enkä haluaisi että kukaan joutuu esimerkiksi omille lapsilleen tulevaisuudessa kertoa kun vanhemmat huusivat ja kiroilivat ja tekivät elämästä huonompaa. Oma elämäni on muutenkin solmussa, ja nämä solmut ovat liian kireellä avattavaksi. Mutta olen kertonut melkein kaiken vanhemmilleni, esimerkiksi sen että minua kiusataan koulussa, olen ihastunut yhteen henkilöön ja että se ajatus ahdistaa minua, että olen yhä ihastunut samaan henkilöön, joka silloin joskus haukkui mut aivan paskaksi ja kesken tuntia mursi mut. Mut kuitenkin tää mun asia on tämmöinen, vanhemmat välittävät vaikka huutaisivatkin. Jos teillä on sääntöjä, se on hyvä! Se tarkoittaa välittämistä. Jos teillä on kotiintuloajat, SE TARKOITTAA VÄLITTÄMISTÄ! Ei ne sua tahaltteen kiusaa, ne välittää susta vaikka kuinka paljon, se sun pitää muistaa aina huonoinakin päivinä, ja vaikka vanhemmat huutaisivat sulle, muista vaan kuinka tärkeitä ne on sulle ja sä niille! Luv u<33

11-vuotias tyttö

Tarviin vähä apua [osa tekstistä poistettu] mä en tykkää mun iskästä olleenkaan se oikeesti on tyhmä et antakaa nevo miten pärjäisin

Kaisa Önlen

Hei 11-vuotias tyttö,

Kiitos viestistäsi. Asiasi, josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen vapaaehtoiset päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos haluat, voit myös olla yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

moikku!

Hei! mulla ei oo huutavat vanhemmat mut sun vanhemmat välittää susta.Ehkä ne ei vaan näytä sitä.Niillä voi olla huono päivä tai joku murhe.Se voi purkaa suruu suhun mut älä välitä.SE ON VAAN KIUKKUA!

Tyttö 11v

Mun äippä huutaa mulle ihan koko ajan ja kinaa isän kaa😒

Moi

Moi! Munkin vanhemmat huutaa mulle välillä ja ne myös kinaa keskenään ja sitä on ihan hirvee kuunnella. Pelkään perjaatteessa mun isää vähän koska en uskalla kysyy välillä siltä mitään… Silti rakastan mun vanhempia, vaikka ne on välillä tosi vihasii.

Tää ei liity tähä aiheeseen mutta onko teijän isä sellanen et se kesii aina vitsi ja sellasii tyhmii juttui meinaa mun on ja mun parin kaverinkin. Ja keksiiks teijän isät lauluja joistain sanoista, esim jos sanon sauna, niin iskä keksii siitä satu meni saunan. OHHOH! TÄSTÄ TULI PITKÄ NO NÄÄH!!
Tsemii kaikille:3

Prinsessa :D

Mul on tää ihan sama ongelma :( mun äiti huutaa mulle ihan koko ajan. Käyn koulun kuraattorilla mut ei se tunnu mitenkää auttavan.. [osa tekstistä poistettu] Sehä ei ees yritä parantaa mun oloo yms:((

Nimetön

Hei Prinsessa

kiitos viestistäsi. Asia josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan Päivystäjä mukana keskustelussa -keskustelualueelle, samannimiseen keskusteluketjuun: https://www.nuortennetti.fi/aihe/vanhenpien-huutaminen-2/. Lasten ja nuorten puhelimen työntekijät sekä vapaaehtoiset päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos haluat, voit myös olla yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (suomeksi 116 111, ruotsiksi 0800 96 116) tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

kohta 12 :(

Toiko muka paha?

VAROITUS: ÄLÄ LUE JOS ET VOI TEHDÄ ASIALLE MITÄÄN TAI JOS EI KIINNOSTA.
Mun vanhemmat (isä erityisesti) on ihan p****ja. siis jos vaikka suuutan ne, juu, ne huutaa [osa tekstistä poistettu].

Sit myös on ongelma se, että en oikein osaa kertoa asioita niinku vaikka opettajalle. Yleensä piilotan surun automaattisesti itseeni, ja sitten, kun kerron, ei se enään niin paljon helpota.

[osa tekstistä poistettu]

Vastaa aiheeseen: vanhenpien huutaminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top