Siirry sisältöön
so what!

en oo varmm kuuluuko tää tänne mutta kuitenkin:[osa tekstistä poistettu] koska entinen poikaystäväni (olen tyttö) jätti mut ja koska nykyinen ihastukseni ei tykkää musta, kuulostaa säälittävältä mutta kuitenkin. Kuinka voin lopettaa? olin säästänyt nyrkkeilysäkkiin jota vihapäissäni voisin vahingoittaa mutt tuli liian kalliiks. mihin voin purkaa vihani ja mielen tilani?

MLL Ylläpito

Tämä on Nuortennetin ylläpidon viesti.

Hei,

kirjoitit vakavasta asiasta, jonka selvittämiseen tarvitset aikuisen apua. Löytyykö lähipiiristäsi sellaista aikuista, jonka puoleen voisit kääntyä? Kouluissa ja oppilaitoksissa tällaisia tilanteita varten on esimerkiksi kouluterveydenhoitaja tai koulukuraattori, jotka osaavat ja haluavat auttaa. Näin loma-aikana omalla terveysasemalla on terveydenhoitaja, jonka puoleen voi kääntyä.

Voit myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton). Juhannuksen jälkeen puhelin on auki 25.6.-12.8. klo 17-20. Voit myös kirjoittaa Lasten ja nuorten nettiin, josta saat aikuisen vastauksen. Tai käy tutustumassa nuortennetin sivuilta http://www.mll.fi/nuortennetti/ löytyviin ”aikuisen apua” – teksteihin.

Kia – Verkk@ri

Moikka,
ikävää, että kaverisi on alkanut viiltelemään, se ei ole koskaan hyvä merkki ja se tulee aina ottaa vakavasti.
Mielestäni paras tapa auttaa kaveriasi nyt, olisi koittaa ensin itse puhua hänen kanssaan. Kysyä häneltä mikä painaa mieltä ja miksi hän viiltelee. Puhumalla hän saattaa ymmärtää, ettei ongelmat olekkaan niin suuria ja niistä voi päästä yli. Tai sitten hän voi ymmärtää tarvitsevansa apua.
Jos puhuminen tuntuu vaikealta tai hän ei suostu kertomaan syitä kannattaa sinun puhua asiasta esimerkiksi kaverisi vanhemmille tai omille vanhemmillesi. He osaavat varmasti auttaa sinua. Koulujen alettua voit myös puhua tilanteesta koulusi terveydenhoitajalle tai koulu kuraattorille. Heidät on koulutettu hoitamaan tällaisia tilanteita ja he ovat vaitiolovelvollisia.
Toivottavasti asiat paranevat ja tästä olisi jotain apua!
Hyvää loppu kesää! :)

T: Kia

MLL Ylläpito

Hei,

olet äärimmäisen hyvä ystävä, kun olet huolissasi kaverisi voinnista.

Voisitko ottaa (ellet ole jo ottanut) puheeksi kaverisi kanssa, rauhallisella hetkellä ja kahden kesken, että olet oikeasti huolissasi hänestä? Kaverisi saattaa olla vaikea kertoa perimmäistä syytä, ainakaan heti, mutta on tärkeää, että hän tietää sinun olevan henkilö, joka välittää ja on valmis kuuntelemaan sekä olemaan tukena. Voi olla, ettei kaverisi itsekään osaa ihan sanoa tarkkaa syytä toiminnalleen.

Mietin, että voisitko yrittää varovasti ehdottaa kaverillesi juttelua terveydenhoitajan kanssa? Voisit tarjoutua mukaan tueksi.

Toivon, että kaverisi lopettaa itsensä satuttamisen ja saa tarvittavaa apua ja tukea oloonsa. Ainakin hänellä on yksi tosi hyvä ystävä ja se on kullanarvoista.

Vastaa aiheeseen: viiltely

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top